Összefogás

2024.03.02. 10:50

Újabb jótékonysági rendezvényt szerveznek a Kecskeméti Arborétumban

A kecskemétiek újabb akcióval szeretnék segíteni az arborétumot. Az adakozók facsemetéket kapnak ajándékba.

Lizik-Varga Katalin

Az elmúlt alkalmak népszerűségén felbátorodva a Széchenyivárosért Egyesület újra megszervezi jótékonysági rendezvényét a Kecskeméti Arborétumban március 3-án, 15 órakor. A Rügycsalogató séta ezúttal is ingyenes, azonban a helyszínen most is lehet majd az Arborétum javára adakozni.

Arborétum, összefogás, rendezvény
A Kecskeméti Arborétum kilátója
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A sétát megelőzően Diósné Nyúl Tünde jógaoktató invitál mindenkit egy kis testmozgásra, mely után Siposné Barát Mónika szakvezetésével a résztvevők körbejárhatják az ébredező arborétumot. A szervezők egészséges nassolnivalókkal, tízóraival is készülnek.

Mire gyűjtenek?

A Kecskeméti Arborétumért Alapítvány számláján az elmúlt évben 300 ezer forint gyűlt össze adományokból. Az adakozóktól kapott összeget növényvásárlásra fordították. Idén tovább szeretnék folytatni a növényállomány gazdagítását, ezért ebben az évben is folytatják a gyűjtést. Az adakozóknak szívesen adnak ajándék naptárakat, vagy éppen háromerű juhar facsemetét, hogy az Arborétum egy kis része az ő kertjükbe is beköltözhessen. Ez a fa jól bírja az alföldi aszályos időjárást és őszi lombszíne is varázslatos.

Az adakozással kapcsolatban bővebb információ Siposné Barát Mónikánál kérhető a +36 30 6897347 telefonszámon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában