Faültetés

2024.03.05. 11:50

Az Alföld legzöldebb városává szeretnék tenni Kiskőröst

Ha tavasz eleje, akkor beindulnak az Ültess Fát Mozgalom Egyesület tagjai, illetve a szimpatizánsai. A hétvégén Kiskőrösön, a Kossuth utcai lakópark előtti térségben, mintegy 200 méter hosszan ültettek gömbkőris fákat. A céljuk az, hogy Kiskőrös legyen az Alföld legzöldebb városa.

Barta Zsolt

A Kossuth utcai lakópark környékén alakítanak ki egy új vasúti átkelőt, mivel a települést keresztezi a Budapest−Belgrád-vasútvonal. Az egyesület tagjai a vasúti átjárótól a Sárkány utcáig tartó mintegy 200 méteres szakaszon területrendezési munkálatokat, füvesítést, faültetést végeztek, ugyanis a szervezet által vásárolt gömbkőris fákkal pótolták a Kossuth utcai vasúti átjáró közelében kiszáradt növényeket. 

faültetés, Kiskőrös,
Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület önkéntesei
Fotó: Filus Tibor

Az egyesület szakmai vezetőjének Ba Irénnek az irányításával ültettek magyar kőriseket az önkéntesek szombaton. Az Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke Filus Tibor elmondta, hogy a munkájuk nagy mértékben hozzájárul a város ökológia egyensúlyának fenntartásához. Hangsúlyozta: az egyesület terve az hogy Kiskőrös az Alföld legzöldebb városa legyen. A Budapest−Belgrád-vasútvonal nyomvonala a Kossuth utcai társasházak közelében halad el. Ezért nagy jelentőséggel bír, hogy a vasúti átjárótól a Sárkány utcáig tartó mintegy 200 méteres szakaszon milyen képet is mutat a település. 

A Kossuth utcai lakótelep előtti részen a faültetési és területrendezési munkálatokba bevonták a lakosságot is, kiemelt figyelmet szentelve a közösségi szerepvállalásnak. Az egyesület munkájáról korábban is beszámoltunk. Éppen egy éve Kiskőrös belvárosában ültettek rózsákat, de egy részét ellopták. Tavaly egy közönség szavazás eredményeként támogatást nyert el az egyesület, amely összegét két kosárlabda palánk megvásárlására és elhelyezésére fordították a városban. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában