Baon podcast

2024.02.04. 20:10

Változatos okok vezethetnek a fiatalok droghasználatához – podcast

Bozóné Soós Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese volt a Hír FM kecskeméti műsorának vendége. Vizi Zalán műsorvezető a drogprevencióról beszélgetett a szakemberrel, aki egy életszerű történettel mutatta be, hogy miként alakul ki a kábítószerfüggés, és milyen következményekkel jár a fiatalok életére nézve.

Horváth Péter

Bozóné Soós Marianna rendőr alezredes

Fotó: Argos Állatvédelmi Egyesület / archív-felvétel

Hangsúlyozta, hogy sok összetevős az, miért nyúl a fiatal kábítószerhez. Ilyen lehet például az iskolai kudarc. Kiemelte, hogy rendkívül komplex feladat a társadalomban jelenlévő drogprobléma kezelése, és egy drogstratégia megalkotása megannyi szakember együttműködését igényli. A drogproblémát még a zéró tolerancia sem képes megszüntetni, de a megelőzés és a kezelési stratégia kidolgozásával és alkalmazásával csökkenthető a kábítószer jelentette probléma. Kiemelten fontos a prevención belül a felvilágosítás.

A szakember a rádióműsorban egyebek mellett beszélt még a megelőzés területeiről, arról, hogy milyen jelek lehetnek gyanúsak a szülőknek arra nézve, hogy a gyerek drogot használ, illetve a gyermek egyéni felelősségvállalásáról. 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában