Soltvadkert

2024.02.24. 20:45

Négyszáz töltött káposztával a Buckalakók győztek a vadkerti versenyen – galériával

A Buckalakók csapata lett az első a szombaton Soltvadkerten rendezett töltött káposzta-főző versenyen. A győztes csapat 400 töltött káposztát főzött két kondérban.

Barta Zsolt

 A megméretést Tóth Csitta István, a városban és a környéken jól ismert flekkensütő mester szervezte idén, ahogy tavaly is. Mint mondta, a soltvadkertiek mindig panaszkodnak, hogy semmi sem történik a városukban. Bezzeg Kiskőrösön vagy Kiskunhalason mindig vannak események. Itt volt a jó alkalom, hogy kijöjjenek főzni a piactérre, vagy legalábbis kóstoljanak egy-két káposztát. Ilyenkor még nincs munka a szőlőben, az időjárás is kellemes volt. De mégsem voltak annyian, mint amennyien besétálhattak volna a város központjába. Ez volt Tóth Csitta István véleménye. 

A győztes Buckalakók csapata 400 káposztával várta az érdeklődőket
Fotó: Barta Zsolt

Tizenegy csapat mérte össze a tudását, kiváló ételt készített mindegyik csapat, ez volt a zsűri álláspontja. A soltvadkerti Buckalakók társasága csípős és csemege paprika ízesítésű étele közül az előbbi vitte a prímet. A második a Petiék csapata, míg a harmadik helyen az Otthonkás Bestiák és a Gyergyószentmiklósi Tesók csapata osztozott.

A német nemzetiségi önkormányzat társasága is főzött. Müller Pál, Szemlaki József és Köllerné Schiszler Ágnes készítették a 60 darab töltött káposztát a bográcsban. Müller Pál azt nyilatkozta, hogy közepes nagyságú káposztába egy kis maréknyi húst kell elhelyezni. Fűszerezni delikáttal, sóval, paprikával, szemes borssal, egy kis fokhagymával kell, érzés szerint. Az abalevet az ilyen alkalomra kell előkészíteni, és abban kell három órán át főzni az ínyencséget. A társasági esemény azért is volt érdekes, mert a csapatok ízléses hidegtálakat is elkészítettek, így kolbásszal, disznósajttal, szalámival, tepertővel tudták kínálni azokat az ismerősöket és barátokat, akik kilátogattak a kellemes időben a piactérre. A rendezvény késő délután ért véget. 

 


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában