Átadó

2024.02.29. 06:50

Március elején megnyitja kapuit a felújított sportcsarnok Soltvadkerten

Március 4-re befejeződik a soltvadkerti sportcsarnok felújításának második üteme. Ekkor már a játéktér vonalait festi fel a vállalkozó.

Barta Zsolt

Mint ismert, a több évtizedes padlót ki kellett cserélni az elmúlt hetekben. A munkát megtekinti egy sportszakemberekből álló bizottság, hogy hitelesítsék a pályát. Ezt követően már március 9-én kézilabdameccset rendezhetnek a csarnokban. Majd 10-én asztalitenisz-mérkőzések lesznek. Mindezt Temerini Ferenc soltvadkerti polgármester mondta el a szerda délutáni önkormányzati ülésen. 

Minden évben a sportcsarnokban rendezik meg a Márton-napi újbor ünnepet. Tavaly a rendezvény után kezdték el a munkálatokat az épületben, amelyre ráfért a felújítás.
Fotó: Barta Zsolt

Hozzátette: összesen hat öltöző van, amelyből kettő elfogadható minőségű a zuhanyzóval együtt, de a másik négy és a hozzájuk tartozó tisztálkodási lehetőséget biztosító helyiségeket fel kell újítani. Egy következő pályázatból, amelynek 30 százalékos önerejét a helyi önkormányzat biztosítja, egy elektromos működtetésű árnyékoló rendszert terveznek az ingatlan ablakaira szerelni. 

Illetve egy olyan, a játékteret három részre osztható térelválasztót is beszerelnek, amely eredményeként akár három osztálynak is lehet majd órát tartani úgy, hogy azok ne zavarják egymást. 

A polgármester elmondta, hogy a kivitelező jelezte, egyes helyeken szigetelési munkálatokat is ajánlatos végezni. A harmadik ütemben 70 millió forintra lesz szükség. Ennek 70 százalékát, a város határában az elkerülő utat építő Soltút Kft. adná a TAO-felajánlás keretében. Mint arról korábban beszámoltunk, a jelenlegi felújítások összege 150 millió forint, melyből 100 millió forint TAO-támogatásból és 50 millió forint önkormányzati önerőből valósulhatott meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában