Kecskemét

2024.02.20. 16:10

A Lions újabb szemüvegeket ajándékoz a gyerekeknek

A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjainak köszönhetően 18 új szemüveg talál gazdára február 22-én, csütörtökön. Az átadási ünnepséget a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tartják meg. Összesen 1 millió 300 ezer forintot fordítottak a szemüvegekre.

Sebestyén Hajnalka

Szemvizsgálat

Fotó: Beküldött fotó

Harsányi Zsuzsanna klubtag elmondta: januárban a Kecskeméti Szent László Lions Club és a GrandVision Hungary Kft. Arany János utcai Ofotért üzlete együttműködésének köszönhetően, 21 látássérüléssel élő gyermek és részben értelmi sérüléssel élő felnőtt szemvizsgálata történt meg.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és a GrandVision Hungary Kft. közös társadalmi felelősségvállalási együttműködése révén, az üzletek jóvoltából összegyűjtött pénzadomány összértékén belül, a hazai lions klubok pályázhattak szemüvegekre. A Kecskeméti Szent László Lions Club két alkalommal nyert 300-300 ezer forintot, melynek értékét a társaság tovább növelte, oly formán hogy a szövetséggel kötött megállapodás értelmében szemüvegenként további maximum 50 százalék kedvezményt biztosított a rászorulóknak. Így a most átadott szemüvegek értéke közel 1.200.000 forintot tesz ki, ehhez tettek még hozzá a klubtagok közel 100 ezer forintot. 

A Kecskeméti Szent László Lions Club, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az 1. és 2. évfolyamot szűrte meg. Az ingyenes szemvizsgálaton kiszűrt 10 kisgyermek és a védőnő által javasolt magasabb osztályba járó öt gyermek további szemorvosi vizsgálata szintén az Arany János utcai Ofotért üzletében folytatódott. 

A 15 gyerekből 11 tanuló részére javasoltak új szemüveget. 

A 11 általános iskolás tanuló mellett 4 értelmi sérüléssel élő felnőtt és egy ceglédi látás sérüléssel élő család két tagja került a kiválasztottak közé, akik részére a pályázatnak köszönhetően a klub tagjai ingyenesen szemüveget ajándékoznak, volt akinek kétfélét is. Az elkészült szemüvegekből hármat már átadtak egy értelmi sérüléssel élő lánynak és egy hátrányos helyzetű ceglédi család két tagjának. Az édesapa és az 5 éves kislány is erősen látás sérültek, így a szemüvegeket a klubtagok elvitték az otthonukba. 

A Kecskeméti Szent László Lions Club rendszeresen végez látás vizsgálatokat gyerekek, sérüléssel vagy nehéz körülmények között élők számára, így az évtizedek alatt több száz szemüveget ajándékozott. Legutóbb február 6-án, szintén a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába járó hat ukrán menekült család gyermekének. Az átadást megelőzően a klubnak köszönhetően még decemberben az iskolába járó valamennyi ukrán gyermek ingyenes szemészeti és fogászati szűrése előzte meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában