Baon podcast

2024.02.27. 21:10

Színes programokkal köszöntik a tavaszt Kecskeméten – podcast

Hamarosan hivatalosan is átlépjük a tavasz küszöbét, amit Kecskeméten is színes programokkal ünnepelhetünk.

Orosz Fanni Flóra
  • Február 29-én 17:00 órától Lengyel Adrien tankönyvíró, Innovátor Mesepedagógus és a Nemzeti Tudósképző Akadémia Középiskolai Képzési Program igazgatója várja a biológia iránt érdeklődőket a megyei könyvtárba. A biológia több, mint egy tantárgy című előadás a Középpontban a Katedra sorozat folytatásaként kerül megrendezés, nem csak pedagógusoknak.  
városháza, Kecskemét
Illusztráció
Fotó: Bús Csaba
  • Pénteken 17:00-18:00 óra között közös olvasásra hív a SZIK minden érdeklődőt. A foglalkozást Szeverényi Zsuzsa tartja, a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A magyar irodalom egyik legkülönlegesebb regényét, Szerb Antal: Utas és holdvilág című művét lehet górcső alá venni. Vajon utunk során meg tudunk néha állni, ki tudunk szállni és egy más utat választani? Mennyire véglegesek döntéseink? Mennyire tudjuk megőrizni önmagunkat a sokféle szerep és elvárás között? Ezek a kérdések is felmerülnek majd miközben Mihály, Erzsi és az Ulpius-ház szereplőinek történetét olvassák. 
  • A Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület Zöldítsünk ÖKOsan elnevezésű programsorozatának keretében szakemberek adnak tanácsot a kertészkedéssel kapcsolatban. Első alkalommal Hegedűs Ágoston a Jó föld termékcsalád gyártója ad tippeket, tanácsokat a Stádium utca 8. szám mellett található zöldligetes területen délelőtt 10 órától.   
  • Március 2-án, szombaton 9 és 14 óra között 11. alkalommal rendezik meg a Magvas Napot Kecskeméten, az Ifjúsági Otthonban. Várják az amatőr kert- és balkontulajdonosokat, akik nemcsak tapasztalatot szerezhetnek, de sokféle magot is. 
  • Tavaly februárban hatalmas földrengés rázta meg Törökország déli részét. Egy kecskeméti kutyás kereső mentőcsapat, a Hírös Rescue Team is a fáradhatatlanul dolgozott a helyszínen azért, hogy mentsék a bajbajutottakat. Ezen a szombaton, azaz március 2-án 14 órától a Petőfi Parkban (Tópart-Egyetértés u. sarok) egy jótékonysági fánkvásárral egybekötött családi délutánt szervez Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra és csapata a Hírös Rescue Team számára.
  • Tavaszindító Slam Poetry Esttel készülnek március 2-án szombaton 18:00-kor a Kulissza Kávézóban. Az est elején Csetneki Dániel: Könnyvirág verseskötetének bemutatása mellett a hangulatot fokozza Canjavec Panna & Bozsó Dániel varázslatos koncertje. 
  • Immáron 25. alkalommal szervezik meg Kecskeméten a nagy sikerű esküvő kiállítást, ahol a menyasszonyi ruháktól kezdve, a dekoráción át az esküvői tortáig minden megtalálható, ami a tökéletes nagy naphoz kellhet. A Hotel Három Gúnár és Rendezvényházban tartandó kiállítás ingyenesen látogatható vasárnap 10-17 óra között. 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában