Fellépés

2024.02.22. 11:10

A kiskőrösi mazsorettek világ körüli útra hívják közönségüket

Mazsorettestet rendeznek Kiskőrösön péntek este. Azahriah és Korda György számaira is táncolnak.

Barta Zsolt

− Két hete elfogyott minden jegy a mazsorett gálaműsorra. Korda György Reptér című számával kezdünk, a végén felhangzik egy Azahriah -szám és a Lóci játszik egyik dalával fejezzük be majd. A műsorban világ körüli útra hívjuk a bennünket megtisztelő nézőinket – mondta megkeresésünkre Gmoser György, a kiskőrösi mazsorett csoportok vezetője.

mazsorettek, világkörüli út, tánc
A mazsorettes lányok minden évben fellépnek a kiskőrösi szüreti fesztiválon
Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel

Péntek este 18 órakor 76 hölgy – 5 évestől egyetemistákig bezárólag – lép fel hat csoportban a kiskőrösi művelődési házban. A kiskőrösi mazsorettcsoportok vezetője hozzátette: Debrecenben áprilisban egy országos versenyen fognak fellépni, erre készülnek. Jelenleg a Bem iskola aulájában próbálnak minden délután addig, amíg a takarító nénik körbe nem mossák az „edzések” résztvevőit. Mindegyik csapat 2-3 számot mutat be, több ország dalaira írt tánckoreográfiát adnak majd elő. 

A világ körüli út tulajdonképpen arról szól, hogy minden csapatnak vannak olyan slágerdalai, amelyek különböző országokról szólnak.

Ilyen például a Dschinghis Khan Moskau dala is, amely évtizedekkel ezelőtt világsláger volt, de a házibulik csúcspontján jópár alkalommal előveszik ezt vagy az ehhez hasonló számokat. Lesz spanyol cigány tánc, amerikaiinduló-válogatás, az óvodások cseh polkára táncolnak, de lesz egy kis Korea is. Az utolsó számok egyike világító produkció lesz, amely Máté Péter Mit érek dalára állították össze. 

Gmoser György kérdésünkre elmondta, hogy a lányok közt előfordulnak betegek, mire az egyik kigyógyul, elkapja a köhögést a másik, de ettől függetlenül lelkesen készülnek a csoportok a péntek esti gálára. A főpróba péntek délelőtt lesz a művelődési házban, mert a Bem iskolában ekkor tanítási szünet van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában