Bébibumm

2024.02.21. 19:24

Kázmér, a kiscsacsi a Kecskeméti Vadaskert új lakója – galériával

Megkezdődött a bébibumm a Kecskeméti Vadaskertben. Kázmér, a kiscsacsi a kedves kis új jövevény, aki a múlt hétvégén látta meg a napvilágot. Kázmér mellett pézsmarécék is születtek.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Vadaskert szamárpárjának utódja, Kázmér már látható a kifutóban, a látogatók örömére. Nagyon kedves és aranyos. A pézsmarécék is az elsők között vannak a tavaszi költéseknek.

Kecskeméti Vadaskert, Kázmér, kiscsacsi
Kázmérnak nevezték el a Kecskeméti Vadaskert kiscsacsiját
Fotó: Bús Csaba

Zomboryné Polyák Irén igazgató-helyettes közelmúltban elmondta: várhatóan több állat is születik most tavasszal. A csacsi és a récék után a kiskenguruk már ott lehetnek az erszényekben, továbbá várják a kameruni törpekecske, az indiai antilop, a láma, a dámszarvas, a muflon és a gyűrűsfarkú maki családok szaporulatait is. Több madárfajnál is számítanak költésre, például a bütykös lúd, indiai lúd, az emu, a nandu és a fehér gólya esetében is. 

A látványetetések folyamatosak a Vadaskertben. Március 15-éig, a téli szezonban szombaton és vasárnap 10.30-kor és 14 órakor csatlakozhat bárki a szakvezetéses látványetetésekhez. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában