Baon podcast

2024.02.28. 15:27

Második karrier lehetőségét kínálja a CédrusNet Kecskemét – podcast

A CédrusNet Kecskemét az idősödő korosztály számára kínál második lehetőséget a karrierépítésre. Többek között erről számolt be Gödény Anikó és Simon Szabolcs.

Orosz Fanni Flóra

A CédrusNet egy egyedülálló idősödésügyi kísérleti program az országban, amely többek között 2021-ben az EMMI év társadalmi innovációja címet nyerte el. Megjelennek a szuperidős társadalmak (ahol a 65 év felettiek aránya meghaladja a 25 százalékpontot), 2050-ben pedig várhatóan már Magyarország is ebbe a klubba fog tartozni. Világosan kirajzolódik, hogy ennek a korcsoportnak új életstratégiát kell kialakítania, hiszen a tanulás-munka-nyugdíj életmodell már nem fenntartható. Ezt a feladatot vállalja fel a CédrusNet Kecskemét Program, kiemelve a helyi társadalmi innovációt, az intergenerációs együttműködést, az új készségek és kompetenciák fejlesztését és a reziliencia növelését.  

Cédrusnet, program, karrier
Gödény Anikó és Simon Szabolcs
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Második Karrier program szakmai nyitónapja 

A második karrier kifejezés hallatán sokakban felmerül a változás, a kihívás és a fejlődés gondolata. Ez egy olyan lépés, amellyel új irányt adhatunk a munkavállalói életünknek. 

De mit is takar pontosan a második karrier fogalma? Számos oka lehet annak, hogy valaki úgy dönt, váltani fog a karrierjében. Néhányan úgy érzik, hogy kinőtték a jelenlegi munkájukat, esetleg kiégtek, mások nem találnak benne kihívást, vagy egyszerűen csak beleuntak a szokásos feladatokba.  

A Cédrusnet Kecskemét második karrier programjának célja, hogy a Kecskeméten élő 50 éven felüli korosztály értékeit felszínre hozzák, új ismeretekkel, készségekkel vértezzék fel őket, hogy magabiztos és meghatározó tagjai lehessenek bármelyik munkaközösségnek és városunk társadalmának.  

Ennek érdekében előadás/workshop-sorozat elindítását tervezik, aminek első állomása egy szakmai nyílt nap lesz február 29-én 17:00 órától.  A jelentkezés regisztrációhoz kötött, regisztrálni a linken keresztül, vagy a Cédrusnet telefonszámán lehet: 06-76-444-583 

További részletek derülnek ki a nyitónapról, a második karrierről és nem utolsó sorban Kecskemét különleges szuperhőseiről, a HírösNagyikról is az alábbi felvételen: 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában