Farsang

2024.02.09. 16:00

A nagy pénzrablás és Jack Sparrow is megihlette a kiskőrösi iskola jelmezeseit – galériával

Már csak néhány nap és véget ér az idei farsangi időszak. A vízkereszttől húshagyó keddig tartó mulatozások idejét a jövő hét közepétől, vagyis hamvazószerdától már a böjt követi. A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának felsősei ezért alapos tervezés, szervezés után a napokban meg is tartották hagyományos farsangi báljukat, melynek lebonyolítása ezúttal is az 5-6. évfolyamok feladata volt. Minderről Subáné Kiss Krisztina tájékoztatta hírportálunkat.

Barta Zsolt

A Nagy pénzrablás című spanyol sorozat álarcait vették fel a nyolcadik a diákjai, ezzel a dobogó 3. helyére kerültek

Fotó: Subáné Kiss Krisztina

A Patka Edit, Dunai-Kiss Kinga és Kolonusz Lili tanárnőkből álló zsűri elé sorban érkeztek előbb az egyéni, majd a csoportos jelmezesek. Utóbbiak zenés, táncos műsorokkal is készültek. Megelevenedett többek között Barbie, A nagy pénzrablás szereplői, de voltak gyerekek Jack Sparrow kapitány, lufihajtogató bohóc, szurkoló lányok bőrébe bújtak, sőt és UFO-rablást is láthattak a diákok. A zenéről Dózsa Tamás tanár úr és a 7.a osztályos Budavári Misi gondoskodott. A letáncolt energiát pedig az 5. évfolyamos szülők jóvoltából roskadozó büféasztalokról pótolhatták a bulizók. 

A csapatok versenyét végül a 8.b nyerte, második lett a 7.a lánycsapata, a harmadik helyen pedig a 8.a végzett. A csapatverseny különlegessége volt, hogy több osztályfőnök is vállalt szerepet, így Fodorné Faragó Krisztina és Verebélyiné Turán Zsuzsa, valamint Dózsa Tamás tanár úr is jelmezbe bújt. Egyéniben a lufihajtogató bohócnak öltözött 5.b osztályos Benyó Dóri tetszett legjobban a zsűrinek, őt az 5. a osztályos Opauszki Janka követte Jack Sparrow szerepében, míg a harmadik a tünde harcos Sulyok Edvárd lett az 5. c-ből.

Délután négytől este nyolcig ezúttal zenétől volt hangos a KEVI általános iskolája, ahol a szokásos tombola sem maradhatott el. A beléptetésről és a buli utáni pakolásról, takarításról pedig a 6. évfolyam gondoskodott. Az intézmény alsósai egy hete farsangoltak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában