Baon podcast

2024.02.09. 20:19

A látás elvesztése után is lehet teljes életet élni – podcast

Pintér Norbert, látássérültek rehabilitációs tanácsadója, illetve zenész-zeneszerző volt a Hír FM kecskeméti műsorának vendége, aki maga is látássérült. Vizi Zalán műsorvezető arról beszélgetett a szakemberrel, hogy miként lehet látássérültként teljes életet élni.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Pintér Norbert elmondta, hogy 6-7 éve vesztette el látását, de előtte elvégezte a tanítóképző egyetemet, ének-zenét tanított, és már gyerekkora óta élete fontos része a zene. Jelenleg informatikát is oktat látássérülteknek, tanítja a számítógépes mobileszközök akadálymentes használatát.

Pintér Norbert a rádióműsorban beszélt arról, hogy miként élte meg látása elvesztését, hogyan jött vissza a mélypontról, és mit mentett át a régi életéből. Egyebek mellett beszélt arról is, hogy milyen lehetőségek állnak a látássérültek rendelkezésére ahhoz, hogy új életet kezdjenek – ehhez nyújt maga is segítséget.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában