Ünnep

2024.01.19. 16:49

Századik születésnapján köszöntötték Juliska nénit Kecskeméten – galériával, videóval

Verseket olvas, lelkesen szaval, a közösség lelkeként szeretetet és életörömöt sugároz, és gyönyörűen viruló rózsákat nevel a kertben Bihal Andrásné Juliska néni, akit századik születésnapja alkalmából köszöntöttek a kecskeméti Sion Nyugdíjasházban társai, az intézmény vezetői és a városvezetés. Juliska néni a ház rendkívül aktív tagja, meghatározó lakója, aki megnyugtató jelenlétével, bölcs és elfogadó szeretetével minden lakó számára példa.

Horváth Péter

Bihal Andrásné

Fotó: Bús Csaba

Varga Nándor református elnöklelkész Az Úrban bízzatok kezdetű zsoltárral köszöntötte Juliska nénit, mellyel egyben azt is hangsúlyozta, hogy 100 évet csak bizalommal lehet lehet leélni. – Az Úristen megsegítette Juliska nénit 100 éven keresztül napról napra, és pajzsként állt mellette, hogy megóvja testi-lelki bajokkal szemben, és most ez számunkra egy nagy bizonyság – fogalmazott Varga Nándor, hozzátéve, hogy Isten is bízott benne, amikor gyermekei, unokái életét rábízta.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy egy közösség értékes tagjaként kívánhat boldog születésnapot Juliska néninek. A polgármester nagyrabecsülését hangsúlyozta Juliska néni iránt, aki máig elkápráztatja a hallgatókat szavalatával, és rendszeres indulója a Nyugdíjas Szövetség versmondó versenyeinek, ahol rendre szép helyezéseket ér el – egy egész vitrin van tele okleveleivel és díjaival. A polgármester kihangsúlyozta, hogy Juliska néni átélt háborút, forradalmat, a 20. század nehéz korszakait, mégis életkedve töretlen, szeretettel fordul a közösség felé, és anyaként, nagymamaként is a kölcsönös szeretet jelenti számára a megtartóerőt.

Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte a közösség erejének biztonságot adó voltát, amit a nyugdíjasház közege nyújt a lakóknak, majd megköszönte mindenkinek azt a munkát, amit a város építéséért tett dolgos éveiben.

Halasi Gábor, a Budai utcai Sion ház nappali ellátásának vezetője visszaemlékezett arra, amikor Juliska néni 10 évvel ezelőtt a ház lakója lett. – Kitartóan, céltudatosan jöttél nap mint nap a Kerkápoly utcából, csupa mosoly, jókedv, kedvesség voltál. Egy-egy bátorító szót kaptunk tőled, ami az egész napunkat bearanyozta. Egyből a közösségünk ereje lettél. Gondoljuk, hogy te is jól érezted magad közöttünk, mert amikor lehetőség nyílt, úgy gondoltad, hogy ideje lenne beköltözni ide közénk. És a ház lakója lettél. Köszönjük, hogy itt vagy – szólt a vezető köszöntője.

Juliska néni nagy örömmel fogadta a szívből jövő jó kívánságokat, és bevallása szerint nagyon jól érzi magát, hiszen mindenkit szeret a közösségben, semmilyen baja, panasza nincs. Persze van is kire önteni a szeretetet, hiszen három unoka és öt dédunoka élteti Juliska nénit. Hogy ez lehet-e a hosszú élet titka, vagy más, Juliska néni nem tudja, csak sejti, és ehhez szerinte még az is hozzájárulhat, hogy mindig nagyon mozgékony volt, és tevékeny életet élt.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában