Önkormányzat

2024.01.12. 16:06

Lakossági járdaépítésre és felújításra kérhetnek támogatást a halasi ingatlantulajdonosok

Lakossági járdaépítésre és járdafelújításra kérhetnek támogatást az önkormányzattól a halasi ingatlantulajdonosok. Térkő szilárd burkolattal ellátott járda építéséhez vagy felújításához 5 ezer forint támogatás kapható négyzetméterenként, míg a beton burkolattal épült, vagy felújított járdához négyzetméterenként 3 ezer 800 forint igényelhető. A támogatáshoz szükséges feltételek a www.kiskunhalas.hu oldalon érhetők el, ugyanitt az igénylőlap is letölthető, amit a városháza portáján kell kitöltve és aláírva leadni.

Pozsgai Ákos

Térkő szilárd burkolattal ellátott járda építéséhez vagy felújításához 5 ezer forint támogatás kapható négyzetméterenként

Fotó: Pozsgai Ákos

Fontos információ, hogy egyéb előírások mellett csak azokat a járdaépítéseket támogatja az önkormányzat, ahol a kérelmező a kivitelezés során megszünteti az ereszcsatorna közterületre való kivezetését, vagy azt a járdaépítés során a járdaszint alatt bevezeti a csapadékelvezető csatorna rendszerbe. befogadóba, illetve a járdát úgy építi meg, hogy az esővíz nem áll meg rajta, hanem a csapadékelvezető rendszerbe vezetik.

Érdemes azt is tudni, hogy egyebek mellett nem kaphat az önkormányzattól lakossági járdaépítésre vagy járdafelújításra támogatást az a kérelmező, aki a kérelemben szereplő ingatlanra a támogatási igény benyújtását megelőző 3 évben már kapott erre a célra támogatást, illetve az önkormányzat felé tartozása van.

A lakossági járdaépítés és járda felújítással kapcsolatos kérdésekre a 77/523-125 telefonszámon, vagy a [email protected] email címen kérhető további felvilágosítás. Amennyiben a járdát a közterületen lévő fa gyökérzete felnyomta, vagy megrongálta a +3670/414-7109 telefonszámon , illetve a [email protected] email címen jelenthető be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában