TOP

2024.01.05. 15:59

Befejezték az újabb belvízelvezetési munkálatokat Bácsbokodon

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázat keretén belül a Belvízelvezetés Bácsbokodon III. ütem projektre 280 millió forintot pályázott sikeresen. A projekt során megvalósult Bácsbokodon több utcájában a csapadékvízelvezető rendszer korszerűsítése.

Márton Anna

Az 1980-as években kialakított települési belvízelvezető rendszeren az elmúlt években több alakalommal is fejlesztések valósultak meg

Fotó: Beküldött fotó

A pályázó önkormányzat a projekt megvalósításával célként tűzte ki a település környezeti állapotának javítását, valamint az ár-, belvíz- és helyivízkár veszélyeztetettségének csökkentését a településen áthaladó vízfolyások rendezésével, a belterületi csapadékvízelvezető árokrendszer kiépítésével és összehangolt fejlesztésével.

Az 1980-as években kialakított települési belvízelvezető rendszeren az elmúlt években több alakalommal is fejlesztések valósultak meg. A III. ütem beruházása keretében földmedrű szikkasztó árkok kialakításán és rekonstrukcióján túl, a legveszélyeztetettebb szakaszok korszerű elemekkel burkolt árkokká kerültek átépítésre. A támogatásnak köszönhetően több mint 5 kilométer hosszban történt meg a hálózat rekonstrukciója a kapcsolódó vízjogi engedélyes tervek, kiviteli tervek, műszaki leírások és vízjogi engedély alapján. A kivitelezés 2022 júliusában kezdődött meg és 2023. november 29-én fejeződött be. Az építési kivitelezésen túl szemléletformálás is történt a pályázatban. Ennek keretében az érintett lakosság megismerhette a pályázatot, továbbá tájékozódhatott a vízvisszatartás fontosságáról és az elkészült belvízrendszer fenntartásáról. A szemléletformálás keretében az érdeklődők részére tájékoztató füzeteket és brosúrákat osztottak ki, továbbá a beruházással érintett Gróf Széchenyi István utcában fasortelepítés is megvalósult.

 Fotó: Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában