Örültek a kicsik

2023.12.07. 07:00

Tiszaugra is megérkezett a Mikulás, aki régen vadászpilóta volt – galériával

Immár harmadik éve landol feldíszített utánfutón, mikulásruhában a tiszaugi művelődési ház előtt az egykori vadászpilóta, a kecskeméti Dongó Harcászati Repülőszázad parancsnoka, Zsámboki Tibor.

Sebestyén Hajnalka

A gyerekek örömmel fogadták a Télapót

Fotó: Sellei László

Természetesen nem egyedül érkezett meg kedden este: az elmúlt évekhez hasonlóan segítője most is a manóruhába öltözött Kiss Patrícia és a rendezvény szervezője, Hegedűs Anikó voltak. Ancsa szívügyének tekinti a falumikulást, és nemcsak az motiválja, hogy a gyerekeknek örömet okozzon, hanem az is, hogy a családokat még inkább összehozza az esemény által. 

Évről-évre egyre több gyerek várja szüleikkel a hosszú szakállú, szőrmecsizmás Mikulást, akinek lábbelije már-már ikonikusnak számít, hiszen néhai barátja, a szintén vadászpilóta Hegedűs Ernő, „Gege” hagyatékának egyik értékes darabja, melyet lánya, Ancsa szeretettel ad kölcsön számára ebből a jeles alkalomból. Ancsa elmondta, hogy már novemberben elkezdődött a rendezvény szervezése, hiszen nemcsak a Mikulás „pergementekercsének” megírását, hanem a szülők által elkészített Mikulás-csomagok összegyűjtését is felvállalta Egy biztos: a közel 60 mosolygós gyermekarc és csilingelő gyerekhang minden fáradozást megért!

A rendszeres látogatók mellett az idén új családok is megjelentek a mikulásvárók között, azonban egyetlen gyermek sem tért haza üres kézzel a tiszaugi önkormányzatnak köszönhetően, melyet az eseményen Madari Márton alpolgármester képviselt. 

A hagyományos, ablakba kihelyezett számkereső játék mellett az idén egy új rendezvény is része lesz az adventi készülődésnek Tiszaugon. December 16-án rendezik meg az első falusi disznóvágást, melynek lebonyolításában a falu minden egyesülete részt vesz. A nőegyletnek, a sportegyesületnek, a Nyugdíjasok Baráti Körének, a Tiszaugi Gyermekekért Egyesületnek és a Polgárőr Egyesületnek köszönhetően nemcsak disznótoros ételek kerülnek az asztalra, hanem forralt bor, tea, gofri, ízletes sütemények és természetesen az elmaradhatatlan mézeskalács is várja majd a tiszaugi családokat. 

 

 



 



 



 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában