Gyerekprogram

2023.12.14. 16:12

Meseelőadást tartottak a sérüléssel élő gyerekeknek Kecskeméten

Csütörtökön a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra gyermek színházi előadással ajándékozták meg a sérüléssel élő gyerekeket. Móka és gyermeki kacagás töltötte be a nagytermet a Juhar utcai intézményben.

Sebestyén Hajnalka

A szegedi Grimm-Busz Színház tartott előadást a kecskeméti gyerekeknek

Fotó: Beküldött fotó

A Lions részéről Harsányi Zsuzsanna osztotta meg a részleteket. A Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai Tagintézményében nevelkedő sérült gyerekeket a klub tagjai, évtizedek óta, hagyományosan, minden évben vidám élménnyel lepik meg, színházi előadás, bábjáték vagy filmvetítés formájában. Az idén advent idején ajándékozták meg őket.

A közel 150, 5-18 éves korú sérült gyermeket csütörtökön örvendeztették meg a közös programmal, melyen a szegedi Grimm-Busz Színház, „Karácsony Király küldönce” – című darabját élvezhették a kicsik. Hogy ne kelljen a sérült fiataloknak utazni, az előadásokat mindig az iskola aulájában rendezik meg. A mesejátékba bekapcsolódó gyermekhangok, nevetések, tapsok, a közös éneklés, a résztvevő pedagógusok, szülők és klubtagok számára is lelki feltöltődést jelentenek. 

Az előadás végén a tagok felajánlásaként átadták azt a több, mint fél mázsa banánt, melyet a gyerekek kapnak meg étkezés után.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában