Emléktábla

2023.12.23. 16:54

Kacsóh Pongrácra emlékeztek Kecskeméten – galériával

A híres magyar zeneszerző, zenetanár, Kacsóh Pongrác 150. születésnapjára és egyben halálának 100. évfordulójára emlékeztek pénteken a felújított kecskeméti emléktáblája előtt.

Orosz Fanni Flóra

Új emléktáblát helyeztek el Kacsóh Pongrác emlékére

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az emléktáblát hosszas tervezés után idén végre kicserélték, és elhelyezték méltó helyére, annál a háznál, ahol Kacsóh Pongrác egykor élt. Koszorúzással és néhány emlékező gondolattal idézték meg a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület és a Magyar Kodály Társaság Kecskeméti Tagcsoportjának tagjai. Először Székelyné Kőrösi Ilona történész, etnográfus mesélte el összefoglalva Kacsóh Pongrácz életét, annak örömteli és borúsabb időszakait. Őt követte Bősze Ádám zenetörténész, aki hangsúlyozta, hogy Kacsóh Pongrácz életének legfontosabb része mindig is a zene volt. A megemlékezés végén megkoszorúzták az emléktáblát, és végül az M. Bodon Pál Zeneiskola tanulóinak dallamai zárták az ünnepséget. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában