Programok

2023.12.04. 12:41

Elkezdődtek az adventi programok Hercegszántón is – galériával

Az önkormányzat a hagyományokhoz híven az Albert Flórián téren tartja meg az adventi ünnepség-sorozatot. A negyedik alkalmat december 23-án, szombaton a művelődési házban tartják

Tölgyesi Gábor

A vendég iskolások karácsonyi dalok eléneklése után meggyújtották az első fényt az adventi koszorún

Fotó: Tölgyesi Gábor

December 3-án, vasárnap az első adventi ünnepségen Varga Gábor polgármester köszöntötte a szép számban összegyűlt ünneplőket. Üdvözölte a már több mint 10 éve testvérkapcsolatot ápoló vajdasági Kupuszina–Bácskertes küldöttségét. A vendégek közösségi elnöke, Rekettye Róbert méltatta a hercegszántóiakkal meglévő kapcsolatot. Kurin István kupuszinai plébános az adventi, a karácsony előtti ünnepkörről, annak jelentőségéről szólt. A vendégiskolások karácsonyi dalok eléneklése után meggyújtották az első fényt az adventi koszorún. 

Ezt követően a képviselő-testület megvendégelte az ünnepség résztvevőit. A második adventi vasárnapon a Hercegszántói Horvát Önkormányzat és a helyi Horvát Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak közös műsorát láthatják az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában