Gyász

2023.12.02. 15:23

Elhunyt Csernák Pál nyugalmazott halasi plébános

Több mint három évtizeden át szolgált Kiskunhalason, a felsővárosi Jézus Szíve Templomban, 55 év papi szolgálat után innen 2017-ben vonult nyugállományba Csernák Pál. A volt halasi plébános halálhírét szombat délelőtt tudatta közösségi oldalán Seffer Attila, a kiskunhalasi alsóvárosi Szent Péter és Pál Római Katolikus Plébánia plébánosa. Csernák Pál 86 esztendős korában hunyt el a Váci Egyházmegye Római Katolikus Országos Papi Otthonában.

Pozsgai Ákos

Csernák Pál nyugalmazott halasi plébános

Fotó: Seffer Attila plébános közösségi oldala

„Pál atyát szombat reggel hazahívta az Úristen! Adj Uram örök nyugodalmat neki! És az örök világosság fényeskedjen nekik!” – írta közösségi oldalán Seffer Attila, kiskunhalasi plébános. Csernák Pál Kiskunhalasról vonult nyugállományba 55 év papi szolgálat után 2017-ben, több mint 32 éven át volt a Jézus Szíve Templom plébánosaként a felsővárosi katolikus közösség vezetője. Nyugállományba vonulása után a Váci Egyházmegye Római Katolikus Országos Papi Otthonába költözött, ahol a közelmúltig többször is meglátogatták a halasi hívek. Csernák Pál nyugalmazott plébános 86 éves volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában