Jótékonyság

2023.12.02. 16:30

Ajándékutalvánnyal segíti a rászoruló családokat a kecskeméti önkormányzat és a piac karácsony alkalmából

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Gong rádió Mai téma című műsorának vendége. A polgármester a kecskeméti Kisfáiban épülő jelentős beruházásról, a kialakítás alatt álló hulladékválogatóról beszélt, melynek bejárásáról mi is beszámoltunk. Szólt még a családoknak szánt ajándékutalványról és a Semmelweis film vetítéséről, amire a kecskeméti édesanyákat látja vendégül a városvezetés.

Horváth Péter

Szemereyné Pataki Klaudiát, Kecskemét polgármestere

Fotó: Orosz Fanni

A polgármester elmondta, hogy a hulladékválogató környezetvédelmi beruházás, de megléte egyben városüzemeltetési kérdés is, mert a kisfái hulladéktelep mára igen rossz állapotba került, miután a város korábban osztrák tulajdonba adta. Miután a város visszavásárolta depó feletti tulajdonjogot, majd összeállították a nagy fejlesztési projektet. Ennek célja, hogy az évek során elérjék a beérkező hulladékok 90 százalékos hasznosítását, ami a következő 20 évre megoldja Kecskemét hulladék kérdését. Ezzel a válogatóművel mind energetikai célra, mind újrafelhasználásra szétválogatható a beérkezett vegyes hulladék. A beruházás megvalósítása mintegy felénél tart. A mechanikai-biológiai válogatóműben minimális emberi részvétel kell a hulladék szétválogatásához. Emellett egy nagy zöldhulladék-kezelő területet alakítanak ki, harmadik ütemben pedig egy kifejezetten szelektívhulladék-válogatóművet létesítenek, ami 2025 január 1-én indul el. A beruházás hozzájárul a szemétszállítási díj kordában tartásához is a polgármester szerint.

Szemereyné Pataki Klaudia arról is beszélt, hogy a kecskeméti piaccal közösen 10-20 ezer forintos vásárlási utalvánnyal segítik azokat a hátrányos helyzetű családokat, akiknek gondot jelent karácsonyi menü összeállítása. 

Az utalványok a piacon vásárolhatók le, így biztosan jó minőségű alapanyagokból készülhetnek el a karácsonyi fogások, de akár az ajándékokat is beszerezhetik innen, hiszen kézműves termékek alkotói is vannak a piaci árusok között. 

Az akcióban résztvevő árusok standján piros szín jelzi, hogy ők elfogadják az utalványokat – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy mintegy 2000 családnak segítenek a különböző felajánlásokkal.

A polgármester arról is szólt, hogy a különböző szervezeteken keresztül mintegy 300 kecskeméti édesanyát látnak vendégül a Semmelweis című film vetítésére a Malom Moziban szombaton. Az ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött eseményen a gyermekfelügyeletet is megoldják.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában