Ünnep

2023.12.16. 20:45

Adventi élménypiac és kistermelői vásár várja az érdeklődőket Kalocsán

A városi karácsony új helyszínén, a Szentháromság téren december 22-én, pénteken 13 órakor nyílik meg az először a tavaly januárban a hagyományteremtés szándékával megrendezett, ezúttal advent végén, péntektől szombatig tartó kistermelői vásár Kalocsán.

Zsiga Ferenc

Idén is mindenkit szeretettel várnak a kistermelői vásáron Kalocsán

Fotó: Zsiga Ferenc

A fölállított, közel húsz pavilonban élelmiszerkülönlegességek széles választékát – mézeket és más méhészeti termékeket, borokat, aszalt gyümölcsöket, kézműves csokoládékat, természetesen fűszerpaprikát, ivóleveket, konyhakész és feldolgozott húsárukat és sajtokat ugyanúgy megtalálhatjuk, mint a kézműves szappanokat, vagy a fa dísztárgyakat. A Kalocsai Hagyományőrző Egyesület a pavilonjában népi iparművészeti alkotásokkal várja az érdeklődőket. Aki fázik, forralt borral és a kürtőskalács-sütő parazsánál melegedhet, és aki a vásárlás, nézelődés közben megéhezik, az a kóstolóra kihelyezett húsárukkal, sajtokkal csillapíthatja éhségét.

Szigeti Tamás
Fotó: Zsiga Ferenc

Szigeti Tamás főszervező, a Szigeti Farm Kft. tulajdonos vezetője elmondta: Mint emlékezetes, az első ilyen jellegű vásár az önkormányzattal közös szervezésben a hagyományteremtés szándékkal tavaly valósult meg. Az idei, szintén az önkormányzattal közös, kóstolóval egybekötött élménypiac és kistermelői vásár december 22-én, pénteken 13 órakor nyílik és december 23-án estig a Szentháromság tér volt Hotel Kalocsa előtti részén és az Astriceum Érseki Múzeum melletti kis közben, tehát egy L alakú elrendezésben várja a látogatókat. Az advent időszakában második alkalommal meghirdetett termelői kézműves vásár időpontját ezúttal ahhoz igazították, hogy december 24-e, Szenteste vasárnapra esik. A vásár ezúttal is több családi programmal egészül ki: a gyerekekre gondolva lesz népi fajáték sarok, és zenés produkció is szórakoztatja majd a közönséget. Szigeti Tamás búcsúzóul elmondta: sajnos betegség miatt két-három kiállító lemondta a részvételt, így még tudnak fogadni termelőket. Aki jelentkezni szeretne, az mielőbb az önkormányzatnál, vagy Szigeti Farm kalocsai irodájában jelezze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában