Télapó

2023.12.04. 16:49

A harkakötönyi gyerekekhez már megérkezett a Mikulás, és dalra is fakadt − galériával, videóval

A harkakötönyiek együtt kezdték a készülődést advent első vasárnapján, a faluházban egy gombostűt sem lehetett leejteni, ahol mosolygó arccal várták a gyerekek a Mikulást. A várakozás jó hangulatban telt, a Lóca együttes ünnepi műsorát nézték meg, amikor megérkezett a nagyszakállú.

Pozsgai Ákos

A Mikulás sok gyereknek okozott örömet

Fotó: Pozsgai Ákos

A Télapó komótosan a mikrofonhoz lépett, majd egy nagy könyvet vett elő a puttonyából és abból olvasta fel, hogy mennyi jót cselekedtek év közben a harkakötönyi gyerekek. Persze akadt néhány kisebb csínytevés is a felsorolásban, de azokat mind jóvátették a gyerekek, akiknek még dalra is fakadt a Mikulás, majd egyenként szaloncukorral ajándékozta meg őket.

Az ünnepség után a Mária parkba vonultak együtt a harkakötönyiek, ahol Brassó Imre Albert Harkakötöny polgármestere egy közös ima után a gyerekekkel együtt gyújtották meg az adventi koszorún az első gyertyát.

A faluházban folytatódott a karácsonyi vásár, ahol kézműves termékek is kiállítottak, forralt borral és meleg teával várták a résztvevőket.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában