World Dance Championship

2023.11.08. 10:32

Világbajnokságon állhattak dobogóra a kecskeméti Dance For Art táncosai

Dobogós helyen végeztek a kecskeméti Dance for Art táncosai a világbajnokságon.

Sebestyén Hajnalka

A nagy megmérettetésre két koreográfiával készültek a táncosok

Fotó: Beküldött fotó

Nagy Zsuzsa, a tánciskola vezetője elmondta: idén is kiváló eredményt ért el a Dance for Art Táncegyesület. Tavalyi világbajnoki címmel automatikusan kvalifikálták a tánciskolát. A csapat fiatal versenyzői ismét Rómában bizonyították tehetségüket.

Október végén rendezték meg Rómában a World Dance Championship elnevezésű nemzetközi táncversenyt, ahol a kecskeméti Dance for Art Táncegyesület is képviselte hazánkat. Nagy Zsuzsa elmesélte hírportálunknak, hogy a szerencsés versenyzők hatalmas lelkesedéssel és alázatos munkával készültek a tánc világbajnokságra, a szülőkkel együtt izgatottan várták a nagy megmérettetést, melyre idén két koreográfiával készültek. A kemény felkészülés meghozta gyümölcsét, hiszen mindkét produkció dobogós helyen végzett. A versenyről végül egy második és egy harmadik helyezéssel térhettek haza.

A táncosok Rómában
Fotó: Beküldött fotó
Fotó: Beküldött fotó

Ezüstérmet kapott Baracsi Petra, Baranyi Lilla, Csorba Réka, Danka Dorka, Fehér Dorottya, Hegedűs Máté, Hegedűs Zsombor, Kárász Zara, Király Amanda, Király Hanna, Kovács Bítia, Lajos Nóra, Lázár-Becker Alíz, Orlov Natasa, Sárközy Dorottya és Szemerédi Gréta csoportos koreográfiája open kategóriában, mely a „Karib tenger kalózai” címet kapta. A formáció kicsikből és nagyokból, fiúkból és lányokból tevődött össze. A technikai sort akrobatikák és látványos emelések színesítették.

 Fotó: Beküldött fotó

Király Amanda és Hegedűs Máté duója open kategóriában bronzérmet nyert a „Több, mint testőr” című koreográfiával. Ezt a táncot már tavaly decemberben láthatták a nézők a félévzáró gálán, és idén nyáron Európa bajnoki címet nyertek vele.

A világbajnokság kapcsán Nagy Zsuzsa hozzátette: ezen a rangos versenyen való részvétel, hatalmas elköteleződést igényel a gyerekektől és a szülőktől is egyaránt. A felkészülést rögtön elkezdték, amint a hatalmas lehetőséget megtudták. A heti három edzésen kívül még hétvégén is készültek a táncosok.

A nagy megmérettetés előtt a csapatnak több napos, városnézésre is volt lehetősége. Szinte minden római nevezetességhez ellátogattak, természetesen a Trevi-kútnál a hagyományok szerint mindenki dobott egy pénzérmét jobb kézzel, bal válla felett a vízbe, este pedig a Colosseummal és a város gyönyörű fényeivel a háttérben perdültek táncra a bátrak. Az időjárás is kegyes volt hozzájuk. A verseny előtti napon egy hatalmas parkot választhattak a több órányi gyakorlásra.

A tánciskola vezetője megjegyezte: a rohanó mindennapok mellett nagyon jó volt minőségi időt együtt tölteni a csapattal, jókat beszélgettek és nevettek igazi olasz vacsorák mellett. A kiérdemelt siker után boldogan pihent meg a csapat és felejthetetlen élményekkel tért haza.

Mindeközben a tánciskola összes növendéke már gőzerővel készül a december 16-ai egész estés műsorukra, melyet a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban mutatnak majd be. A közönséget a 100. évfordulóját ünneplő mesebirodalom világába kalauzolják el. A gálára november 20-ától vásárolhatók majd meg a jegyek.

Rengeteg ötlet van még a tarsolyukban a következő versenyszezont illetően. A táncosok már alig várják, hogy a téli szünetet követően megkezdjék a felkészülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában