Rendezvény

2023.11.29. 20:00

Kolbásztöltők versenyeznek majd Izsákon

Mennyien kolbászolnak majd Izsákon? Ez a kérdés. A legutóbbi, januári versenymeghirdetésre senki sem jelentkezett. Ez azonban a szervezők kedvét nem vette el. Most karácsony előtt szervezik meg újra a Kolbászol Izsák elnevezésű rendezvényt. A versenyt december 9-én, szombaton 8-16 óra között tartják a helyi piaccsarnokban.

Barta Zsolt

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Információink szerint eddig tíz csapat jelentkezett. Az idő éppen ideális lesz, mivel nappal 2, éjjelre pedig mínusz négy fokot jelez előre a meteorológia. Azaz a disznóvágásra, hústöltésre pont megfelelő. A piaccsarnokban azonban, mivel van fűtés, melegebb lesz néhány fokkal, amely megkönnyíti a munkát. Egy-egy csapatban négy-négy ember végezhet munkát. Maximum 34 ilyen társaság nevezhet. 

Ahhoz, hogy egy csapatot regisztráljanak, december 3-ig 5 ezer forint nevezési díjat kell fizetniük. Ezt a nevezési lap leadásával kell a polgármesteri hivatal pénztárában befizetni. Vagy átutalni arra a számlaszámra, amelyet a nevező az e-mailes jelentkezés elküldésével megad. A kolbásztöltő verseny menete a következő: a szervezők minden résztvevő csapat számára csapatonként 5 kilogramm kolbászhúst és 10 méter belet biztosítanak. A töltéshez és daráláshoz szükséges alapanyagokat, eszközöket minden csapat magának biztosítja. 

Megnyitó: 8.00 óra Zsűrizés: 13.00-14.00 óra között, eredményhirdetés várhatóan 16.00 órakor. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában