Kecskemét

2023.10.02. 19:03

Újabb szakaszokat adnak át a forgalomnak az Izsáki úton

Ideiglenes forgalmirend-változások lépnek érvénybe csütörtökön és jövő hét hétfőn az Izsáki úton. Új forgalmi rendet vezetnek be az Izsáki út négynyomúsításával kapcsolatban Kecskeméten, melynek eredményeképpen újabb útszakaszokat vehetnek igénybe a közlekedők, ezzel segítve a város beruházással érintett részének megközelíthetőségét – tájékoztatott közleményében a megrendelő Építési és Közlekedési Minisztérium.

Horváth Péter

Izsáki út

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Október 5-én, csütörtökön várható az Olimpia utcánál lévő körforgalom Olimpia utcai ágának megnyitása. A belváros irányából érkezők az Olimpia utca irányába is kanyarodhatnak jobbra kisívben, az Olimpia utcából érkezők pedig az M5-ös autópálya irányába tudnak tovább közlekedni – olvasható a közleményben, ami kitér arra, hogy a körforgalom SZIL-COOP bevásárlóközpont felé eső ágát továbbra is kizárólag áruszállítás céljából lehet igénybe venni.

A város irányából érkező autósok a Sport utcai körforgalomnál tudnak visszafordulni, és az Olimpia utcai körforgalmat követően jobbra kanyarodhatnak le a SZIL-COOP bevásárlóközpont irányába. A közleményben hangsúlyozzák, hogy az M5-ös autópálya irányából érkezőknek tilos az  Olimpia utcára a balra kanyarodás, ők a Sport utca felől tudnak eljutni az Olimpia utcára.

A közlemény szerint október 9-én, azaz jövő héten hétfőn várhatóan részlegesen megnyitják a Vízmű utca–Könyves Kálmán körút csomópontját, a meglévő forgalomkorlátozások módosításával. Ezt követően a Vízmű utcáról és a Könyves Kálmán körútról egyaránt lehet jobbra és balra kanyarodni, valamint egyenesen haladni, így a városközpont is újra könnyebben megközelíthető lesz.

Ugyanebben a csomópontban az Izsáki út M5-ös autópálya felé vezető szakaszán továbbra is érvényben lesznek a forgalomkorlátozások. A Vízmű utcától az M5-ös autópálya irányába egy sávon, míg a város irányába a Kelemen László utcától két sávon közlekedhetnek.

A forgalmi terelések táblázását az adott napokon, napközben építik ki, ezért a közleményben kérik a körültekintő közlekedést, a sebességkorlátozások betartását, valamint az esetleges akadályoztatás során a közlekedők türelmét.

A közleményben megemlítik, hogy a gyalogos és kerékpáros forgalom részére a járdák és kerékpárutak folyamatosan épülnek. A gyalogos közlekedésre kijelölt terelőutakat tájékoztató sárga táblák jelölik.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a főút két kilométer hosszú szakasza, illetve a csatlakozó utcák érintett részei változatlanul munkaterületnek számítanak, így a szakaszokon munkagépek jelenlétére, valamint munkavégzésre kell számítani. Ugyancsak kiemelik, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket még nem helyezték forgalomba, ezért itt is kiemelt figyelemre van szükség a közlekedők részéről. A teljes útszakaszon sebességkorlátozás és előzési tilalom lesz érvényben a munkák teljes befejezéséig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában