Viharkárok

2023.10.29. 14:45

Több, vihar sújtotta településen is segítettek a bácsalmási polgárőrök

Az október 27-i, pénteki viharok jelentős károkat okoztak Bácsalmás környékén is. A Bácsalmási Polgárőr Egyesület segítséget nyújtott a térségben a viharkárok felszámolásában.

Horváth Péter

Fotó: Bácsalmási Polgárőr Egyesület

Engi Imre, a Bácsalmási Polgárőr Egyesület elnökhelyettese bejelentést kapott arról, hogy a Bácsalmás, és Tataháza közötti útszakaszt teljesen elzárják az útra dőlt fák. A polgárőrök a helyszínre érve az egyesület láncfűrészével elkezdték megtisztítani az utat, majd kiérkeztek a Bácsalmási Önkéntes Tűzoltóság munkatársai is, és közösen folytatták a fák eltakarítását. Az elnökhelyettes tájékoztatása szerint a munkálatokban segítettek az ott várakozó sofőrök, és a tataházi lakosok is. Eközben több polgárőr saját autójával ellenőrizte a környék bekötőútjait. A munkálatokkal a közös erőfeszítés eredményeképp két óra alatt végeztek az intézkedők.

A Bácsalmási Polgárőr Egyesület segítséget nyújtott a térségben a viharkárok felszámolásában.
Fotó: Bácsalmási Polgárőr Egyesület

Tataházán a Kossuth utcában egy villanyoszlop, és a villanyvezetékek is veszélyeztették a forgalmat az úton, így a Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltóság munkatársaival közösen a bácsalmási polgárőrök lezárták az érintett szakaszt addig, amíg kiérkeztek az MVM szakemberei. Szintén Tataházán egy nagy méretű fenyőfa dőlt rá egy házra. A helyszínt a bácsalmási polgárőrök biztosították addig, amíg a tűzoltók megtisztították a területet.

Ezt követően Csikérián segítettek a forgalom irányításában, amíg az ottani károkat felszámolták a beavatkozó egységek, majd Mátételkén nyújtottak segítséget, ahol megállították a forgalmat a leszakadt felsővezeték eltávolításának idejére.

Fotó: Bácsalmási Polgárőr Egyesület


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában