Projekt

2023.10.30. 14:07

Közösségi esemény volt a hétvégi lajosmizsei faültetés

A tavasz folyamán Környezettudatos közterület- és közösségi terek fejlesztése Lajosmizsén című TOP Plusz projekt keretében elkészült a Kodály Zoltán utca aszfaltozása a Liszt Ferenc utca és a Kodály köz közötti szakaszon. A projektnek része volt a közterület zöldítése, és a tervek alapján 70 fa telepítését is meg kellett valósítani – mondta el portálunknak Basky András polgármester.

Horváth Péter

A projektnek része volt a közterület zöldítése

Fotó: Horváth Sándor

A hétvégi faültetésbe a lajosmizsei önkormányzat bevonta a lakosságot is, így számos utcabeli és környéken lakó érkezett, valamint önkormányzati képviselők is csatlakoztak az eseményhez.

Horváth Sándor projektvezető elmondta: a csapat a kitűzött célt még a délelőtt elérte, hiszen több mint 50 gömbkőrist ültettek el az utcában. A többi fát a kivitelező kertész csapata a hét elején telepíti.

Fotó: Horváth Sándor

Horváth Sándor hangsúlyozta, hogy inspiráló volt az élhetőbb, szebb Lajosmizséért közös erővel dolgozni, és bízik benne, hogy a jövőben is lesz lehetőség további utcákban is fák telepítésére. A városban tavaly novemberben volt legutóbb fatelepítési akció, akkor a Mizsei utca gazdagodott 70 gömbszivar fával. 

 A hétvégi faültetésbe a lajosmizsei önkormányzat bevonta a lakosságot is, így számos utcabeli és környéken lakó érkezett
Fotó: Horváth Sándor


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában