Beruházás

2023.10.05. 20:57

Filvig Géza: Százmilliós értékben érkeznek parkgondozó gépek a Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft-hez

A város parkgondozási és számos más fontos területen üzemeltetési feladatokat ellátó Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. élén változás történt.

Zsiga Ferenc

Dr. Filvig Géza Kalocsa polgármestere

Fotó: Zsiga Ferenc

Mint beszámoltunk róla, a közös megegyezéssel szeptember végén távozó dr. Jéri Tamás ügyvezetői álláshelyére, Ridegné Kara Beáta agrárközgazdászt hat hónapi próbaidő mellett, öt évre nevezték ki. Az új ügyvezetőt  első munkanapján dr. Filvig Géza polgármester mutatta be az immár új telephelyen, a Paksi köz 15. szám alatt működő társaság mintegy 120 főnyi munkatársának.

– Az itt jelen lévők nagyon fontos területen dolgoznak, amelyekből kiemelkedik a városlakók mindennapi komfortérzetét érintő parkgondozás, a közterületi feladatok ellátása. Emellett természetesen fontosak a városi sportteleppel, az uszodával, a városgazdálkodással összefüggő munkák pontos és precíz elvégzése is. Mindannyiunknak az lebegjen a szeme előtt, hogy nagyon megtisztelő feladat a városért dolgozni! A városvezetés törekvése az, hogy ebből a közös munkából a legtöbbet lehessen kihozni. A hatékonyságot és a szervezettséget is segítendő, jelentős fejlesztés történik a cégnél” – mondta a polgármester. Filvig Géza hozzátette: a munkakörülmények a jelenlévők számára ismertek. Ezen igyekszik javítani az önkormányzat; ezt szolgálja az új telephelyre, teljesen új épületbe költözés, ahol az Érsekkert bejáratánál lévő komplexumhoz képest nagyságrendekkel jobbak a munkakörülmények. 

– A közterületi munka gépesítésére pályázaton 100 millió forintot nyert a város. 

Ezeknek a gépeknek a beszerzése folyamatban van, hogy minél hatékonyabban lehessen a közterületi feladatokat elvégezni. Amikor a városvezetést kritizálók azt kommunikálják, hogy az ezekre az eszközökre kiírt pályázat már másodszor nem volt eredményes, csak arról feledkeznek meg, hogy az önkormányzat szabályszerűen, nyílt eljárás keretében szerzi be a gépeket. Nem úgy, ahogy korábban ők tették, hogy jött a gép, de a papír hozzá azóta sem – számolt be a dolgozóknak a polgármester.

Filvig Géza leszögezte: az eddigi adminisztratív akadályok ellenére nyilvánvaló, hogy eredményes lesz a közbeszerzés, és az új gépek meg fognak érkezni a tavaszi nagyobb munkák idejére. A pályázat három részegysége már eredményes, a képviselő-testület az októberi ülésén fogadja majd el a legjobb ajánlatot. Reményei szerint még az idei év végéig leszállítják a gépeket, így tavasszal már ezeknek az eszközöknek a segítségével kezdődhet a közterületi munka.

– Mindenkinek a munkájára szükség van, mindenki munkájára számítunk! Bízom abban, hogy mindenki oda teszi a saját erejét, a saját tudását, hogy a közös munka eredményeként Kalocsa élhetőbb város legyen! – zárta mondandóját Filvig Géza. 

– Számomra nagyon nagy megtiszteltetés, hogy felkértek erre a feladatra, hiszem, hogy a tanultakat maximálisan hasznosítani tudom a munkám során. Abban bízom, hogy jól együtt tudunk majd dolgozni, de ettől többet egyelőre, az első munkanapomon nem mondanék – mondta bemutatkozása során Ridegné Kara Beáta, az önkormányzati cég új ügyvezetője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában