Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás

2023.10.19. 18:37

Bács-Kiskun legjava a Hungexpón: így mutatkozik be a vármegye

Bőséges kínálattal lesz jelen Bács-Kiskun az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár kiállítói között a hétvégén – adta hírül sajtóközleményében a vármegyeháza. Az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának felkérésére a vármegyék között Bács-Kiskun kiemelt társkiállító lesz október 20-22. között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén.

Tapodi Kálmán

Fotó: Kapott fotó

Mindhárom napon egy-egy olyan vármegyei termelő lesz a stand vendége, aki csatlakozott a fi200 brandhez. Pénteken a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor gyógygomba termékeit ismerheti meg a közönség, szombaton a biogazdálkodást folytató orgoványi Venyige tanya, vasárnap pedig a hajósi Bercsényi családi méhészet mutatkozik be. 

Mint írták: mindhárom napon kipróbálható a VR szemüveg, amellyel Petőfi virtuális világába lehet kalandozni, valamint az első önkormányzati humanoid robot, Pepper is készséggel válaszol a költővel kapcsolatos kérdésekre. A pénteki fő napon „a mi Petőfink”, Bánföldi Szilárd színművész is ott lesz a kiskőrösi Pilvax likőrt kóstoltatva. Bemutatkozik a vármegye önkormányzatának Bor Bagoly pincéje: és a legjobb nemesnádudvari és vármegyei borokat is meg lehet kóstolni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában