KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola

2023.10.16. 15:13

Az ország legjobb fodrásztanulói versenyeztek Kiskunfélegyházán – galériával

Az ország legjobb fodrásztanulói mérték össze tudásukat a hétvégén, a Kiskunfélegyházán megrendezett versenyen. A megmérettetésnek a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola tornacsarnoka adott otthon.

Vajda Piroska

Öt kategóriában versenyeztek

Fotó: Vajda Piroska

A versenyzőket Papp Gyula, a szakképzési centrum főigazgatója köszöntötte. Hírportálunk érdeklődésére elmondta, 1996-tól rendszeresen megszervezték a fodrászok versenyét, a sorozatot a Covid szakította meg. Most azonban ismét nagy lelkesedéssel szervezték meg újra a versenyt, amelyre az ország tíz iskolájából negyven tanuló érkezett. Ők öt kategóriában – szalontechnika, modern férfi frizura, hajszárítás, menyasszonyi konty, univerzum 4023 frizura divatja és hajfonás – mérték össze tudásukat.

A szakképzésnek szüksége van ilyen jellegű versenyekre is. Bár a legkomolyabb megmérettetés a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, de ezeknek a kisebb versenyeknek is megvan a maga szerepe, hiszen lehetőséget biztosít a diákoknak a bemutatkozásra, a versenyhelyzetek gyakorlására. Minél több versenyen vesznek részt annál nagyobb rutinnal érkeznek majd a végső szakmai vizsgára – hangsúlyozta Papp Gyula. A főigazgató azt is elmondta, hogy a fodrászszakma mindig is népszerű volt a fiatalok körében, de ma is inkább a lányok választják ezt hivatásuknak.

A versenyen készült frizurákat mesterfodrászokból, szaktanárokból álló szakavatott zsűri bírálta el. Döntésük alapján szalontechnika kategóriában első helyezett lett Kelemen Virág Petra (Kiskunfélegyháza), második Szabó Judit (Kiskunfélegyháza), harmadik pedig Nagy Diána (Kiskunfélegyháza).

Modern klasszikus férfi hajvágás kategóriában első lett Gaburi László Attila (Szerencs), második helyen végezett Kis Tamás Zsolt (Debrecen).

Menyasszonyi konty kategóriában első helyezett lett Harmath Klaudia (Kiskunfélegyháza), második lett Kovács Norbert (Kiskunfélegyháza), harmadik helyen Takács Anikó (Debrecen) végzett.

Univerzum 4023 frizura divatja kategóriában első lett Géró Anikó (Kiskunfélegyháza), második Halász Petra (Kiskunfélegyháza), harmadik Póka Szabina (Baja).

Hajfonás kategória 1. korcsoportban első lett Harmath Dóra (Gyula), második Horváth Rebeka Ildikó (Gyula), harmadik Monoki Dóra (Gyula).

Hajfonás kategória 2. korcsoportban első helyen végezett Varga Nóra (Baja), második lett Horváth Renáta (Kecskemét), harmadik Balogh Dzsenifer (Szerencs).

A verseny vándorkupáját Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja, Géró Anikó vihette haza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában