Kreatív Hajkupa

2023.10.15. 10:41

Gyermekként babái haján gyakorolta a hajfonást Varga Nóra

Szombaton rendezték meg a Kreatív Hajkupa, országos fodrásztanuló versenyt Kiskunfélegyházán. A megmérettetésnek a KSzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont.

Rab Rita

Varga Nóra

Fotó: Kapott fotó

A dusnoki Varga Nóra hajfonás kategóriában első helyezést ért el. A kimagasló eredmény mellett 2 különdíjjal térhetett haza. A fiatal lány jelenleg a Bajai Szakképzési Centrum Jelky András Technikum és Szakképző Iskolában tanulja a fodrászatot és saját vállalkozását tervezi.

– Több kategóriában lehetett megmérettetni magunkat, én a hajfonást választottam, mert ez áll a szívemhez a legközelebb. A feladat során egy alkalmi fonott frizurát kellett készítenünk, amire 45 percünk volt. Sokak számára a fonás egy „egyszerű” parketta – holland fonatot jelent. Amint azonban a versenyművek is mutatják ez nem így van. Az alkalmi fonott frizurákhoz számtalan fonástechnika, szövés, sodrás stb. tartozik. A fonatok nagy része 1-2 hétig is benne marad a hajban. Egyébként a fonástechnika sokszínűsége miatt is olyan érdekes számomra ez a munka – meséli Varga Nóra. Arról is beszámolt, hogy kiskorától kezdve imádja a hajakat, már 6 éves korában megtanult fonni. Akkoriban még csak a játék babái haját fonogatta, majd később a néptáncnak köszönhetően jobban elmélyítette a tudását. Hivatásszerűen 2021-ben kezdett el a fonással foglalkozni és azóta is a mindennapjai részét képezi. Olyannyira, hogy november elsejétől Dusnokon elindítja saját vállalkozását is e területen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában