Foglalkozás

2023.09.02. 19:00

Pszichológiai szakkörökre várja diákjait a kecskeméti Bolyai János Gimnázium

Karikó Rita, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium iskolapszichológusa, a 2023/2024-es tanévben izgalmas szakkörökre várja az iskola érdeklődő diákjait.

Orosz Fanni Flóra

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium a tanítási időn kívül is színes programokkal, szakkörökkel készül az új tanévben. Többek között különböző pszichológiai foglalkozásokra is várják az érdeklődő diákokat, amit a gimnázium iskolapszichológusa, Karikó Rita tart majd. 

A 2023-24-es tanévben új kezdeményezésként indul majd például a pszichológia szakkör, ahova a terület iránt érdeklődő 11. és 12. évfolyamos tanulókat várják. Az ötalkalmas foglalkozás közérdekű kérdéseket, dilemmákat jár körül. Ezenkívül Karikó Rita csoportos relaxációs foglalkozást is tart majd, ahol a diákok el tudják sajátítani az autogén tréninget. A csoportos foglalkozás célja, hogy csökkentse a tanulók szorongását, felszültségeit, akár félelmeit. Olyan diákoknak javasolja az előadó, akik szeretnének megtanulni lenyugodni a feszültebb helyzetekben. Filmklubbal is bővül az iskola kínálata, ahol nem csak érdekes, de értékes filmeket nézhetnek meg a pszichológia iránt érdeklődő középiskolások.

A foglalkozások célja, hogy közelebb hozza a sajnos még napjainkban is megosztó pszichológiai foglalkozásokat a befogadó diáksághoz, illetve szeretnék, hogy azok a tanulók, akik a jövőben ezen a területen tervezik elkezdeni felsőoktatási tanulmányaikat, kicsit többet tudhassanak meg a pszichológia alapjairól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában