Szanki Olajbányász Horgászegyesület

2023.09.17. 14:37

Megépült a szanki pecások horgásztava – galériával

A Szanki Olajbányász Horgászegyesület 19,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy víztározó-horgásztó létesítésére, amire végül közel 22 millió forintot költöttek. Az ünnepélyes tóavatót szombaton tartották, és az ünnepnap keretében halászléfőző versenyt is hirdettek.

Tapodi Kálmán

A Szanki Olajbányász Horgászegyesület 19,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy víztározó-horgásztó létesítésére

Fotó: Tapodi Kálmán

Több mint másfél évtizede, hogy megálmodták saját horgásztavukat a szanki pecások. A korábbi horgászvíz körüli vitás helyzetek miatt döntöttek egy új tó kialakítása mellett, és az egykori kukoricaföld helyén ma már egy horgász- és kirándulóparadicsom várja a vendégeket. 

Az avatón Slezák Gábor, a horgászegyesület elnöke mondott köszönetet minden segítőjüknek, hogy sikerrel jártak a Kiskunok Vidékéért Egyesület turisztikai pályázatán és mindazoknak, akik a pályázatot előkészítették, támogatták, a víztározót megtervezték, valamint Halasi László helybéli vállalkozónak is precíz kivitelezésért. 

A kezdeti időszakot is felidézte köszöntőjében Patkós Zsolt, a község korábbi polgármestere, aki egykoron az OBHE gazdasági vezetője is volt. – Miután az önkormányzat 2007-ben megvásárolta ezt a területet, egy Leader-pályázat tette lehetővé az első tó megépítését és most is egy Leader-pályázat segítségével valósulhatott, hogy bővüljön a horgászat lehetősége. Mert nem az a nagy dolog, ha valaki létrehoz valamit, hanem az, hogy valaki üzemelteti, működteti, életben tartja és fejleszti. Amikor a horgászegyesület megkapta lehetőséget a horgásztó üzemeltetésére, láttunk bennük potenciált, hogy ők jó gazdái lesznek a területnek, amit tevékenységükkel bizonyítottak is – fogalmazott Kiskunmajsa jelenlegi polgármestere, aki  jó közösségnek nevezte a szanki horgászokét.

Az avatószalag átvágása előtt Varga Ferencné szanki polgármester is hangsúlyozta: örömteli, hogy vannak olyan közösségek, mint például a százötven fős tagságú horgászegyesület, melynek tagjai a községért is dolgoznak, gyarapítva a település értékeit. Halasi László vállalkozó reményét fejezte ki, hogy lesznek további fejlesztések a területen. Gratulált a beruházáshoz Nagy József, a Bács-Kiskun Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége elnöke és Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat alelnöke is. Az új horgásztavat Kósa István református lelkész és Kapás Mihály plébános áldották meg.

A szanki tóavatóra meghirdetett halászléfőző-versenyre több mint egy tucatnyian neveztek és végül Törteli Imre főztje kapta a legtöbb szavazatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában