Felvonulás

2023.09.10. 09:24

Borlovagokat avattak a Ballószögi Szüreti Napokon – galériával

Szombaton folytatódott a Ballószögi Szüreti Napok, melynek kiemelkedő látványossága volt a lovaskocsis felvonulás, a borlovagavatás, valamint a táncos produkciók.

Sebestyén Hajnalka

12 borlovagrend vett részt a szüreten

Fotó: Bús Csaba

Idén is nagyon sok díszes fogat vonult végig szombat délután a nagyközség utcáin, valamennyit név szerint köszöntöttek és megajándékoztak. A Szüreti Napokon részt vett az erdélyi Mikóújfalu és a vajdasági Gombos település delegációja, akik köszöntőt mondtak, valamint zenekaruk, illetve táncosaik színesítették a műsort. A köszöntők sorát Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere kezdte el, majd a testvértelepülések osztották meg ünnepi gondolataikat. 

A kecskeméti Mathiász János Borlovagrend idén is Ballószögön, a Szüreti Napokon tartotta meg borlovag avatási ceremóniáját, melynek ünnepélyességét 12 borlovagrend résztvevői emelték. Az ünnepség első részében dr. Szabó Attila, a katonatelepi Borászati Kutatóintézet vezetője, a borlovagrend ceremóniamestere vehette át a Pro Vino kitüntetést Koczor Kálmántól, a Magyar Borrendek Országos Szövetségének elnökétől. Méltatásában kiemelték a neves szakember példaértékű munkásságát. 

Ezt követően négy új tagot fogadtak a borrend soraiba: Rideg Lászlót, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnökét, Oláh Csaba szőlész-borászt, Kovács Zoltánt, érmihályfalvai szőlészt, nyugdíjas polgármestert, valamint Nagy Gabriellát ballószögi művelődés-szervezőt. A borlovaggá avatási ceremónián próbatételt kellett kiállniuk a szőlő és bor iránt elkötelezett jelölteknek, mielőtt borlovaggá avatták őket. 

A Szüreti Napok pénteken és szombaton is sokszínű kulturális műsorral várta a kikapcsolódni vágyókat. Pénteken a P. Mobil, szombaton a Lesz Vigasz adott koncertet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában