Vidékfejlesztési Program

2023.09.19. 15:08

Befejeződtek a bajai állatbarát közösségi központ kivitelezési munkálatai

Mint arról már korábban beszámoltunk, a bajai önkormányzat több mint 7,3 millió forintot nyert a Vidékfejlesztési Program pályázaton az Életminőség javítását célzó települési fejlesztések című felhívás keretben állatbarát közösségi tér létrehozására.

Márton Anna

A bajai önkormányzat több mint 7,3 millió forintot nyert a Vidékfejlesztési Program pályázaton

Forrás: Beküldött fotó

A projekt megvalósítási helyszíne a Baja külterületén található állatmenhely (V. körzet, külterület 056/4 helyrajzi számú ingatlan) volt. A beruházás keretében energetikai fejlesztést és kivitelezési, felújítási munkálatokat végeztek el. Az épület áramellátása, és elektromos rendszere is fejlesztésre szorult, amelyek megvalósítása mellett napelemes rendszer kiépítése is indokolt volt. 

Forrás: Beküldött fotó

A telken rendelkezésre álló energetikai teljesítmény nem tudta fedezni a fogyasztási szükségletet, ezért volt szükség a fejlesztésre, egy 3 kWp teljesítményű napelemrendszer telepítésével, melynek feltételei biztosítottak voltak, a földelés megerősítése a pályázat keretein belül történt meg. A napelemrendszer kompletten, tartószerkezettel, inverterrel és panelekkel együtt került telepítésre, e mellett tűzvédelmi főkapcsoló kialakítására is sor került. 

Az ingatlan felújítása során az épület két szomszédos helyiségének összenyitásával, fertőtleníthető, mosható padozat, fali csempeburkolat és fűtés kialakításával jöhetett létre egy olyan tér, amelyben az örökbefogadás iránt érdeklődők és az állatbarátok szervezett programokon ismerkedhetnek meg a gazdára váró kutyákkal, macskákkal.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában