Koltai-Nagy Balázs

2023.08.30. 17:46

Brillírozott Istvánként a kecskeméti színész

A Duna TV élőben közvetítette augusztus 20-án este a Papp László Sportarénából az István, a király című rockoperát. Koltai-Nagy Balázs, a Kecskeméti Nemzeti Színház színésze végig kiemelkedő alakítást nyújtott István szerepében – írja a Sonline.hu.

Horváth Péter

Koltai-Nagy Balázs játszott István szerepében a negyvenéves István, a király című rockopera legfrissebb színpadi változatának előbemutatóján a Papp László Sportarénában

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Szörényi Levente és Bródy János negyven éve színre vitt, kultikussá lett művét ezúttal Novák Péter rendezte. A helyszín adottságaihoz igazodva, több színpadon játszódott az István és Koppány párharcát is megelevenítő, sokunk által ismert és többször újrarendezett történet. E gi­gaprodukció valódi örömünnep volt, melynek végén színpadra szólították a Szörényi–Bródy szerzőpárost, akik köztudottan más utakon járnak, ám ezúttal kezet szorított egymással e két zenészikon – részletezi a Sonline.

A remek szereplőgárdából kiemelkedő a kaposvári születésű, Latabár- és Junior Prima-díjas Koltai-Nagy Balázs, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház kiválósága, aki végtelen alázattal játszotta a címszerepet – írja a Sonline. A harmincéves színész – aki alakításával beírta magát a magyar színháztörténetbe – remekül éreztette mindazt, amit István érezhetett anno szinte vele egyidősen. A feladat súlya azonban nem nyomta agyon. Csakúgy, mint ahogy Koltai-Nagyot sem e szerep, melyről kevesek álmodhattak a rockopera születése óta.

Koltai-Nagy Balázs 1993-ban született Kaposváron. 2000–2008 között a Berzsenyi Dániel Általános Iskola sportosztályába járt, és később is többféle sportágat – úszás, atlétika, jégkorong – kipróbált. 2013-ban a Munkácsy Mihály Gimnáziumban érettségizett. 2013–2018 között a Kaposvári Egyetem színész szakos hallgatója volt, osztályvezető tanára Uray Péter. 2018-tól a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja. Zeneszerzéssel is foglalkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában