Hagyomány

2023.07.16. 17:55

Önkéntes tűzoltók hűtötték a tiszaugi utcabál résztvevőit – galériával

Szombaton harmadik alkalommal rendezték meg a tiszaugi Arany János utca lezárt szakaszán az immár hagyománnyá vált batyus utcabált, mely ezúttal sem maradt izgalmak nélkül.

Sebestyén Hajnalka

A gyerekek kapva kaptak az alkalmon és a fátyolszerű vízsugárhoz lopakodva élvezték a pancsolást

Fotó: Sellei László

A szervező, Hegedűs Anikó, ismertebb nevén a „vadászlány” elmondta, hogy férjével igyekeztek valami újjal meglepni a résztvevő gyerekeket. Ezért Tóth Gábor, a helyi polgárőrség vezetőjeként meghívta a nyárlőrinci önkéntes tűzoltókat, akik a tűz oltásához szükséges eszközök bemutatása mellett abba is betekintést nyújtottak, hogy miként lehet tűz hiányában örömet okozni a tikkasztó hőségben a tűzoltófecskendővel. 

A jelenlévők kipróbálhatták a jelképes tűzoltás technikáját és a tűzoltók közreműködésével locsolták előbb a fákat, majd az utat, hogy kicsit lehűtsék a levegőt. A gyerekek kapva kaptak az alkalmon és a fátyolszerű vízsugárhoz lopakodva élvezték a pancsolást. Végül már nemcsak a szem nem maradt szárazon a sok nevető, vidáman sikoltozó gyerek láttán, de a ruhák sem, melyet ezúttal egyetlen szülő sem bánt. 

Mivel a szervezők mindketten vadászok, így természetesen vadételek kerültek az asztalra. A finom fácánleves, a bográcsban főtt vaddisznó- és csülökpörkölt után a nyárlőrinci önkéntesek jóllakottan vettek búcsút a bálozóktól, akik hajnalig mulattak. 

Az utcabál elmaradhatatlan részének számító csillámtetoválás és a lekvárosfánkevő-verseny mellett a felnőttek is részt vehettek a mókában, a nemek és korosztályok közötti kötélhúzásban. A falu apraja és nagyja is képviseltette magát az eseményen. A nagymamák áldozatos munkával fánkot sütöttek, illetve csigatésztával és házi készítésű süteményekkel járultak hozzá a batyus lakomához. 

Ott volt többek között Budai Sándorné, Lidi mama, akinek 6 gyermeke, 20 unokája és 10 dédunokája közül a legkisebb, a 2 éves Anna együtt élvezte a mulatságot a jövőre 80. életévét betöltő dédimamával, aki reméljük, hogy jó egészségnek örvendve jövőre is részt tud venni az eseményen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában