Nemes cél

2023.07.05. 20:43

Már Svájc útjain tekernek a jótékonysági biciklis zarándokok

Több mint egy hete indult útnak négy elszánt fiatal, akik 3800 kilométert tesznek meg kerékpáron azért, hogy eljussanak Lisszabonba – mindezt pedig jótékony cél érdekében teszik, ugyanis elhatározták, hogy emberfeletti teljesítményükkel azokra hívják fel a figyelmet, akik hónapokon át tanulnak újra mozogni és járni a Bethesda Gyermekkórházban.

Lizik-Varga Katalin

A fiatalok útját bárki követheti, ugyanis a közösségi médiában mindennap megosztják aznapi élményeiket

Forrás: Beküldött fotó

A Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra való lelki feltöltődés mellett a jótékonysági biciklizéssel az a céljuk a fiataloknak, hogy a befolyt támogatásból két olyan rehabilitációs segédeszköz beszerzését segítsék, amelyek segítik a mozgásképtelen gyermekek ápolását és ellátását

– Magyarország, Szlovákia, Ausztria, Németország és Liechtenstein után immár Svájcban tekerünk tovább – tájékoztatott Szép Levente, a csapat kecskeméti tagja. Hozzátette, hogy zarándoklatukat egyre többen ismerik meg, és a közösségi média segítségével követik is az útjukat.  

Mindez azért fontos, mert minél többen értesülnek az útjukról, annál nagyobb az esélye annak, hogy többen segítenek. Ki-ki a saját lehetőségeihez mérten, akár egy gombóc fagyi árával, de egy nagyobb összeggel is hozzájárulhat a gyűjtésükhöz. A befolyt összegből a Bethesda Gyermekkórház rehabilitációs osztályán gyógyuló, járni nem tudó gyerekek ellátásához és fejlesztéséhez két fontos eszközt szereznének be: egy fürdetőágyat és egy speciális ülőmérleget. A két eszköz összesen 1,2 millió forintba kerül. Eddig 25 adományozónak köszönhetően 323 ezer forint érkezett be, melyért nagyon hálásak a fiatalok és bíznak abban, hogy sikerül a tervezett összeget összegyűjteni.

A biciklis zarándokok új honlapjára imaszándékokat is be lehet küldeni, melyekért útjuk során ők is imádkoznak: beteg édesanyákért, gyermekekért. Hiszen az elcsendesedés, a világtalálkozóra való lelki felkészülés a másik kiemelt céljuk.  

A fiatalok útját bárki követheti, ugyanis a közösségi médiában mindennap megosztják aznapi élményeiket. 

Adományokkal segíteni a ridetolisboa.hu honlapon és a Kerékpárral Lisszabonba WYD 2023 Facebook-oldalon keresztül lehet. Ugyanide várják az imaszándékokat is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában