Beruházás

2023.07.11. 11:57

Kívül-belül megújult a szabadszállási mentőállomás

Több mint nyolcvanmillió forintot költöttek a szabadszállási mentőállomás felújítására. Ebből csaknem hetvenmillió forint volt a Környezet és Energia Operatív Programos keret, a fennmaradó összeget az Országos Mentőszolgálat, alapítványok és vállalkozók támogatásai, felajánlásai biztosították.

Gulyás Sándor

A beruházásnak köszönhetően sokat javultak a munkakörülmények, az épület pedig megfelel a hazai és az európai uniós irányelvek előírásainak

Fotó: Gulyás Sándor

A projekt keretében megvalósult az átjáró árkádfödémek utólagos vízszigetelése, az épült hőszigetelése, és kicserélték a csapadékvíz-elvezető rendszert is. Az új  gázkazánnak köszönhetően két független rendszer látja el az épületek fűtését. A felújítás során megtörtént a külső homlokzati nyílászárók cseréje is. 

– A szabadszállási mentőállomás 1973-ban épült és akkor a legkorszerűbb létesítmények egyikének számított. Az elmúlt ötven évben azonban elavulttá vált, hibák jelentek meg. Az épület rekonstrukciójának szükségessége négy éve napirenden volt. Mint arról korábban már mi is beszámoltunk, a mentőállomás energetikai fejlesztése végül a Környezet és Energia Operatív Programnak köszönhetően és a támogatók segítségével valósulhatott meg – mondta el hírportálunknak Szűcs Attila, a szabadszállási mentőállomás vezetője.

A projekt elsődleges célja az épületek energetikai tényezőinek javítása, megfelelve a hazai és az európai uniós irányelvek előírásainak, csökkentve így a fenntartási költségeket. 

– A központi forrás mellett komoly segítséget jelentett a helyi támogatás is. Ennek köszönhetően kapott új burkolatot az épület vizesblokkja, megtörténhetett a mentőállomás előtti parkoló teljes felújítása, a kapu rendbetétele. Három klímaberendezést kaptunk egy helyi vállalkozótól. Sok volt a munkafelajánlás, bajtársaink is szívesen részt vettek szabadidejükben a mentőállomás környezetének kialakításában. Hátra van még a garázsok, a fertőtlenítő épület vakolása, festése, palatetejének cseréje. A beruházásnak köszönhetően összességében elmondható, nagyon sokat javultak a munkakörülmények, az épület pedig megfelel a hazai és az európai uniós irányelvek előírásainak, csökkentve így a fenntartásra fordítandó költségeket – tette hozzá Szűcs Attila.

 Fotó: Gulyás Sándor

A szabadszállási mentőállomás ellátási körzetébe tizenötezer ember tartozik. A szolgálatot egy esetkocsival és mentőgépkocsival látják el Szabadszállás, Kunadacs, Kunpeszér, Kunbábony, Dunavecse, Solt, Újsolt, Apostag, Fülöpszállás, Izsák, Szalkszentmárton, Tass, Kunszentmiklós, Soltszentimre településeken.

– Eszközállományunk a jogszabályoknak megfelelő, az utóbbi években sokat fejlődtünk a központi beszerzéseknek köszönhetően, továbbá az Országos Mentőszolgálat Alapítvány, és a Szabadszállási Mentőalapítvány is segített a korszerűsítésben 

– emelte ki a szabadszállási mentőállomás vezetője.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában