Felújítás

2023.01.19. 13:59

Megújul a szabadszállási mentőállomás

A munkálatok októberben kezdődtek el.

Gulyás Sándor

Fotó: shutterstock.cm/illusztráció

Hetvenmillió forintot költenek a szabadszállási mentőállomás felújítására. A projekt keretében megvalósul az átjáró árkádfödémek utólagos vízszigetelése, az épült hőszigetelése, és kicserélik a csapadékvíz-elvezető rendszert is. Az új gázkazánnak köszönhetően két független fűtésrendszer szolgálja majd ki az épületeket az újonnan beépítésre kerülő radiátorokkal. A felújítás során megtörténik a külső homlokzati nyílászáró cseréje. 

Január közepére a kivitelezési munkák több mint fele elkészült. A gépészeti munkák még ebben a hónapban elkezdődnek. A projekt elsődleges célja az épületek energetikai tényezőinek javítása, megfelelve a hazai és az európai uniós irányelvek előírásainak, csökkentve így a működési költségeket. A munka befejezése március közepére várható. A beruházás a Környezet és Energia Operatív Program keretében valósul meg – nyilatkozta hírportálunknak Szűcs Attila, a szabadszállási mentőállomás vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában