Nyári tábor

2023.07.10. 12:43

A sporttal ismerkedtek a kunszentmiklósi diákok – galériával

Sporttal az egészségért címmel rendeztek nyári tábort diákoknak az elmúlt héten a Kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Iskola szervezésében a helyi strand területén.

Gulyás Sándor

Íjászkodtak is a gyerekek

Fotó: Kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Iskola

– Táborunk célja az volt, hogy tudatosítsuk a gyerekekben a testmozgás egészségre gyakorolt jótékony hatását és a betegségek megelőzésében játszott fontos szerepét. A sport összehozza és egyben tartja a közösségeket anélkül, hogy bármilyen káros anyaggal mérgeznénk a szervezetünket. Azért, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző sportot, sokféle lehetőségből választhattak a táborban résztvevő gyerekek. Ilyen volt a gólyalábon járás, tollaslabda, íjászat, röplabda, úszás és természetesen a legnépszerűbb, a foci – mondta el hírportálunk érdeklődésére Radics Tivadar tanító, a tábor vezetője.

A táborlakók az öt nap alatt egyebek mellett megtapasztalhatták, hogyan lehet otthonosan mozogni a vízben. Ellátogattak a gyermekek a Kiskunsági Nemzeti Park madártani tanösvényéhez és kilátójához, ahol előadást hallgattunk a mező élővilágáról. A szervezőknek a labdarúgás felügyelete jelentette a legnagyobb kihívást, hiszen mindenki a pályán szerette volna megmutatni tudását. Pénteken, egy focitorna keretében kiderült, melyik a legjobb alsós és felsős csapat a táborban és ki érdemli ki a gólkirály címet. 

– A gyermekek nagyon lelkesek voltak és igazán szoros, fordulatos meccseket játszottak, mind az alsós, mind pedig a felsős ligában. A torna keretében a tábort segítő felnőttek is összemérték focitudásukat a pályán, ami nagy tetszést aratott a nebulók körében. Az alsóban Knúl Ádám és Szabó Levente, felsőben Horváth Szilveszter talált legtöbbször az ellenfél kapujába, így ők érdemelték ki a gólkirályi címet – fogalmazott Radics Tivadar, aki egyben köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a tábor sikeréhez, aminek köszönhetően a gyermekek feltöltekezve vihetik magukkal az itt szerzett élmények csomagját. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában