Jótékonyság

2023.07.31. 11:20

A dusnoki táncosok gyűjtést szerveznek horvátországi barátaiknak

Felbecsülhetetlen károkat okozott a július 19-ei vihar a horvátországi Cerna településen, ahová a természeti katasztrófa előtti napokban látogatott el a dusnoki Biser Tánccsoport. Az együttes tagjai gyűjtést indítottak horvát barátaik megsegítésére.

Tapodi Kálmán

A dusnoki Biser Tánccsoport

Fotó: Beküldött fotó

A tánccsoport közösségi oldalán írtak arról, hogy a vendégszereplésük után három nappal óriási vihar, természeti katasztrófa sújtotta Cernát. „Rengeteg lakóház és középület megrongálódott, többek között a templom, az iskola és az előtte levő gyönyörű park, ahol a Biser fellépett, és a kulturális egyesület székhelye is, ahol öltöztünk. Napokig nem volt áram, ivóvíz és telefonvonal sem a faluban. A kár felbecsülhetetlen.” – fogalmaztak a bejegyzésben

Mint írták: „Szeretnénk nekik segíteni, így a Biser Tánccsoporttal gyűjtést szervezünk Dusnokon cernai barátainknak, hogy legalább egy kicsit részt vehessünk a károk helyrehozatalában, és hozzájáruljunk, hogy ez az idilli kis szlavón település mihamarabb visszatérjen dolgos, ámde vidám hétköznapjaihoz.”

Hatalmas kárt okozott a településen a vihar
Fotó: Beküldött fotó

A dusnoki boltokban kihelyezett gyűjtőládákba július 31-ig várják az adományokat. Az összegyűjtött pénzadományt a Tomislav Kulturális Egyesület számára fogják átadni. „A ládákba nyugodtan lehet forintot és eurót is tenni, illetve ez egy kiváló lehetőség a korábbi nyaralásokból megmaradt kuna beváltására, hiszen ők ezt át fogják tudni váltani euróra” – olvasható az összefogást kérő posztban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában