Beruházás

2023.06.28. 17:20

Új helyiséggel bővült a szabadszállási tűzoltó laktanya

Mintegy ötven négyzetméteres alapterületű épülettel bővült a Szabadszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság laktanyája. Az új helyiségeket a régi garázs átépítésével alakítják ki a lánglovagok, aminek az egyik felében egy műhely, a másikban edzőterem kap helyet.

Gulyás Sándor

Az újonnan kialakított műhely nagy segítség a tűzoltók számára – emelte ki Kristóf András

Fotó: Gulyás Sándor

– Tűzoltóságunk évek óta helyhiánnyal küzd. Ennek kapcsán határoztuk el, hogy átalakítjuk a ma már használaton kívüli garázsépületünket, ami eddig raktárként funkcionált. A beruházáshoz szükséges összeget saját forrásból és az önkormányzat támogatásából teremtettük elő. A munkát a helyi tűzoltók végezték. A helyiség egyik felében már berendeztük a műhelyünket, ahol a karbantartáshoz szükséges eszközök, szerszámok és anyagok kaptak helyet – mondta el a baon.hu érdeklődésére Kristóf András, a szabadszállási önkormányzati tűzoltóság parancsnoka.

A tűzoltók fizikális felkészüléséhez elengedhetetlen edzőterem kialakítása, az eszközök átköltöztetése egyelőre még várat magára.  – A másik nagy beruházásunk a laktanyai minimúzeumunk átköltöztetése lesz. Ebben a helységben vannak bezsúfolva a testépítő eszközeink is, melyeknek a végleges helye az új edzőteremben lesz. A relikviák a tervek szerint a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjteménybe kerülnek. A megüresedett helyiségekben pihenő szobát, irodát alakítunk ki. A szükséges forrást pályázati támogatásból kívánjuk előteremteni. A megújult épületrészt várhatóan még az idén birtokba tudjuk venni – sorolta a közeljövő terveit Kristóf András.

A tűzoltóság tervei között szerepel az épület bejáratának átalakítása, valamint emléket kívánnak állítani a fennállásának 125. évfordulóját ünneplő szabadszállási önkéntes tűzoltó egyesületnek. A domborművet jövőre avatják fel. 

Eszközökben nincs hiány

A hat település biztonságáért felelős Szabadszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság és a város önkéntes tűzoltó egyesület felszereltsége jónak mondható, mi évről-évre tovább gyarapodik. Legutóbb egy magassági ágvágóra tettek szert, illetve könnyű bevetési ruhákat vásároltak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jóvoltából.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában