Gajdics Ottó

2023.06.10. 10:46

Polgári Estet tartottak Kiskunfélegyházán – galériával

Gajdics Ottó, a Szabad Föld főszerkesztője, a kiskunfélegyházi Kiskun TV egykori szerkesztő-műsorvezetője volt a Kiskunfélegyházán megrendezett Polgári Est vendége.

Lizik-Varga Katalin

Gajdics Ottó

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A Szakmaközi Művelődési Házban megtartott eseményen a publicistát a város polgármestere, Csányi József köszöntötte. Bevezető beszédében kifejtette, hogy a város büszke Gajdics Ottóra, aki kiskunfélegyháziként a média minden területén megállta és megállja a helyét.   

Gajdics Ottó előadásában elsőként arról beszélt, hogy a tanári pálya után, hogy jutott el a média világába, majd egy rövid áttekintést nyújtott a megjelenteknek arról, hogy mi történik most körülöttünk. Előadásában az országunkat érintő fontos témákról esett szó. 

Gajdics Ottó többek között arról beszélt, hogy egyrészt borzasztó bonyolult lett a világ, másrészt itt van nekünk a migránsválság és a szomszédunkban zajló értelmetlen háború. 

A Polgári Est házigazdája Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője volt, aki arra bíztatta a jelenlévőket, hogy mindenki találja meg a saját lakókörnyezetében a helyét és szerepét. Elmondta, hogy a mai problémákkal terhelt világ egy aknamezőhöz hasonló, mert bármerre lépünk, csapda és veszélyforrás vár ránk. 

Azonban úgy véli, a pánikkeltést, az indulatokat inkább csillapítani kell, mert nem ezek visznek előre a hétköznapokban. 

A rendezvényen a jelenlévők között könyvajándékokat is kisorsoltak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában