Közgyűlés

2023.05.26. 06:50

Támogatja a város a kecskeméti alapítványokat

A közgyűlés csütörtöki ülésén arról határozott, hogy az idei költségvetés terhére több városi alapítványt is támogat.

Horváth Péter

Támogatják az alapítványokat

Fotó: Bús Csaba

Az Egészségügyi feladatok előirányzata terhére 400 ezer forint támogatást kap az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány Kecskemét város különböző rendezvényein végzett egészségügyi szűrés és tanácsadás finanszírozására. Az Alapítvány a Szívbetegekért részére 300 ezer forint támogatást adnak a Kecskemét és vonzáskörzetében élő lakosság kardiológiai betegségeinek korai felismerése és megelőzése szempontjából nélkülözhetetlen egészségügyi szűrővizsgálatok és tanácsadások költségeihez. A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány részére 300 ezer forint összegű támogatást ítéltek meg a kecskeméti lakosság számára végzett egészségügyi szűrővizsgálatok kiadásaira.

Az Ifjúságpolitika, drogprevenció előirányzata terhére a Harmónia Gyermek és Felnőtt Egészségfejlesztő Mozgásközpont Alapítvány 400 ezer forint támogatást kap fejlesztő tábor szervezésének, mozgás- és képességfejlesztő, egészségügyi és rehabilitációs

A Bíbor és Bársony Magyar Segítőkutya Alapítvány szintén 400 ezer forintot kap működési kiadásokra, mely az autizmussal élő gyermekek korszerű fejlesztését biztosítja terápiás kutyák segítségével.

A Szociális jellegű feladatok támogatása előirányzata terhére a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány részére az alapítvány által a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Tóth László Általános Iskolájában, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Hunyadi János Általános Iskolájában, a Ferenczy Ida Óvoda Mátis Kálmán utca 4. és Juhász utca 1. számú feladatellátási helyein idén megvalósítandó Pressley Ridge komplex nevelési és oktatási program elkezdéséhez, illetve folytatásához nyolcmillió forint támogatást ítélt meg a közgyűlés működési kiadásokhoz.

A Civil szervezetek támogatása előirányzata terhére a Muzsikál az Erdő Alapítvány részére, 300 ezer forint támogatást ítéltek meg a 20. alkalommal megrendezésre kerülő, Muzsikál az erdő rendezvénysorozat költségeihez.

A Választókerületi támogatási program előirányzata terhére Kecskemét Megyei Jogú Város 10., 11., valamint 2. számú Egyéni Választókerület Tanácsadó Testületei kérelme a Corvin, az Emberközpontú Nevelésért Alapítvány részére 190 ezer forint támogatást ítéltek a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola 40 éves születésnapi rendezvénye költségeihez.

A Hunyadi János Általános Iskoláért Alapítvány részére 50 ezer forintot szavaztak meg a képviselők a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Hunyadi János Általános Iskolája részére beszerzésre kerülő festékek költségeihez.

A Kertváros Alapítvány részére 100 ezer forintos támogatást szavaztak meg a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája részére beszerzésre kerülő fogyóeszközök és játékok költségeihez. A Halasi Úti Általános Iskoláért Alapítvány 100 ezer forint támogatást kap a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Damjanich János Általános Iskolája részére beszerzésre kerülő fogyóeszközök és játékok költségeihez.

A Hetényegyházi Hétszínvirág Alapítvány részére 200 ezer forintot biztosítanak a Kálmán Lajos Óvoda Pajtás Utcai Óvodája működési költségeihez. A Kecskemét Móricz Zsigmond Iskoláért Alapítvány 500 ezer forint támogatásban részesül az  iskolai oktatási- és sporteszközök beszerzési költségeihez.

A támogatásokról szóló előterjesztést egyhangúlag elfogadta a közgyűlés.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában