Bátrak Ligája

2023.05.25. 16:42

Országos döntőre készülnek az izsákiak és kiskőrösiek

Június 8-án az izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola csapatai versenyeznek a Bátrak Ligája döntőjében a legjobb helyezésekért.

Barta Zsolt

Az izsákiak csapata. Íj felszerelést biztosan beszereznek majd.

Fotó: Barta Zsolt

A múlt pénteken a kiskőrösi elődöntőben a kőrösiek az első, míg az izsákiak a második helyet szerezték meg. Így mindketten tovább jutottak a budapesti döntőbe. Hírportálunk kérdésére Kapás Zoltánné az iszáki intézmény igazgatója elmondta, hogy a diákok 50 ezer forintot kaptak azért, hogy Kiskőrösön versenyeztek, 150 ezret a második helyért, újabb 100 ezret pedig azért, mert Budapestre mennek. Hogy mire költik a pénzt? Sportszerekre, valószínűleg olyan nyíl felszerelést is vásárolnak, amellyel lőniük kellett a versenyen. 

Ami gondot jelentett a kiskőrösi versenyen, az, a szimulációs gép használata volt főleg a lányoknak. A csapat diákjai – 3 lány 5 fiú – kézilabdáznak, ezért az együttműködés egy-egy ilyen verseny során nem jelent problémát. Az igazgatónő elmondta, hogy az órákon is a csoportos feladatok elvégzését gyakorolják, a továbbjutásban ez is szerepet játszhatott. A kiskőrösiek szintén egy nagy sportáruházban költhetik el a nyereményüket. A diákok, a hatosztályos gimnázium hetedikes nyolcadikos tanulói voltak, így még belefértek a korba.

 


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában