Kalocsa

2023.03.31. 17:59

Petőfi életművéhez kapcsolódó játékos feladatokat kellett megoldani a csapatoknak

Hosszú időre visszanyúló hagyományai vannak a Kalocsai Szent István Gimnázium István Napok rendezvénysorozatának, mely már évek óta egybekapcsolódik a Digitális témahét rendezvényeivel.

Zsigmond Enikő

Petrás Éva tanárnő rendezésében Petőfi Sándor János vitéz című művének színpadi átdolgozását láthatta a közönség

Fotó: Zsigmond Enikő

A témahéten ezúttal Petőfit ünnepelték. Nyitánya egy kiállításmegnyitó volt a diákok által készített képzőművészeti alkotásokból, melyen Perity Lajos igazgató méltatta az alkotói pályázatra beérkezett tanulói pályaműveket, kiemelve a Petőfi-versek által ihletett festmények, szabadkézi és digitális rajzok sokszínűségét. Több tanulócsoport digitális tárlatvezetésen vett részt a Petőfi Irodalmi Múzeum jóvoltából, melyen virtuálisan Petőfi életútját bemutató tárlatot barangolhattak be.

Következő napon nagy létszámban vettek részt a Redmenta kvízen, és egy kreatív irodalmi csapatjáték döntőjére is sor került, melyre Petőfi versekről készített videofilmekkel lehetett bejutni. A Magyar Humán Munkaközösség által hirdetett versenyen az általános iskolák 7-8., illetve a gimnázium 9. évfolyamos diákjaiból álló 3-4 fős csapatoknak Petőfi életművéhez kapcsolódó játékos, tudást és kreativitást igénylő feladatokat kellett megoldaniuk.

Az István Napok rendezvényei a hét második felében kezdődtek. Ünnepélyes keretek között került sor a képzőművészeti pályaművek díjkiosztójára, majd telt ház előtt, a díszteremben hangversenyt adtak a gimnázium azon diákjai, akik egyben a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Az ünnepi est második részében pedig az iskola színjátszó köre előadásában, Petrás Éva tanárnő rendezésében Petőfi Sándor János vitéz című művének színpadi átdolgozását láthatta a közönség. Külön érdekesség, hogy az ünnepi műsor napján, a 6. órában megtartott főpróbára sok általános iskolást is meghívtak.

A zárónap is hasonlóan mozgalmas volt, a KultUp program társulata színházi témanapot ajánlott fel a szentistvánosok részére. Minden osztály kreatív, interaktív színházzal, Petőfivel kapcsolatos órákon vett részt, majd a Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Akadémia szervezésében zajlott a Juniorok viadala sokirányú tudást felmérő izgalmas online kvízverseny, mely méltó lezárása volt a programokkal, élményekkel teli hétnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában