Hírös Agóra

2023.03.28. 07:00

Kecskeméten lép fel a Filharmónia Magyarország

Lendületes, friss koncerttel várja a zeneszerető közönséget az Anima Musicae Kamarazenekar és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész. A Filharmónia Magyarország hat állomásos turnéjának következő helyszíne Kecskeméten a Hírös Agóra, ahol április 4-én hallható a nem mindennapi zenei est. Grieg, Liszt és Csajkovszkij remekművek csendülnek fel.

Sebestyén Hajnalka

Balázs János zongoraművész

Forrás: Filharmónia Magyarország

Az Anima Musicae Kamarazenekar igazi üde színfoltja a hazai klasszikus zenei palettának. A formáció 2010-ben alakult és elmondhatjuk, hogy azóta Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttese, több nemzetközi verseny és hazai díj kitüntetettje, Budapest és Európa rangos helyszíneinek állandó klasszikus zenei palettájának része. 

A 2010-ben alakult zenekar – a Filharmónia Magyarországhoz hasonlóan − missziójának tekinti az ifjúság zenei nevelését, illetve a különféle karitatív vállalások is kiemelten fontosak a számukra. A kamarazenekar hivatásaként tekint a mai magyar zeneművek előadására. Koncertjeiken rendszeresen hangzanak el új, a zenekarnak ajánlott kortárs művek. 

Balázs János sokak számára ismerős lehet akár a televízióból is, hiszen zsűritag volt a népszerű tehetségkutató műsorban, a Virtuózokban. Óriási szakértelemmel szólt hozzá az ifjú tehetségek szerepléséhez, ami nem meglepő, mivel ő maga is rendkívül fiatalon lett a legkeresettebb és legsikeresebb zongoraművészek egyike. Alig múlt harmincéves, amikor már Liszt Ferenc- és Kossuth-díjas művészként ismerhettük és elnyerte a Young Steinway Artist elismerést is. Vendégszerepelt Amerika és Ázsia ismertebb koncerttermeiben. 2021-ben felkérték a Cziffra György-emlékév művészeti vezetői posztjára, és ezen a területen is bebizonyította páratlan tehetségét. Virtuóz játéka, magas szintű zongoratechnikája mély zeneiséggel párosul, különleges képessége van arra, hogy játékával megszólítsa a közönséget. 

További információ a hangversenyről a www.filharmonia.hu weboldalon található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában