Rendezvény

2023.02.06. 12:48

Várják az ifjú versmondókat a Hírös Agórába

Ebben az évben a Hírös Agóra és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 27. alkalommal rendezi meg a Versmondók Találkozóját, melyre már lehet jelentkezni.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A rendezvény kapcsolódik a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondó versenyhez. A megvalósítást személyes jelenléttel, játékos irodalmi délutánok formájában tervezik, áprilisban és májusban a Hírös Agóra Kulturális Központ, az Ifjúsági Otthon és a város általános iskoláiban.

A XIX., XX. századi vagy a kortárs magyar irodalom értékes alkotásai közül egy szabadon választott verset kell elszavalniuk a fiataloknak. Verses mese nem lehet. Több kategóriában értékelik a szavalatokat.

Az 1-2., 3-4., 5-6., 7-8., 9-11. évfolyamokból osztályonként maximum 4 fő jelentkezését fogadják. Jelentkezni március 1-jéig lehet elektronikus formában a www.hirosagora.hu oldalon található jelentkezési linken.

A versenyhez kapcsolódóan Nagy Versmondás a Költészet Napja tiszteletére a Főtéren április 12-én. szerdán 14.30-kor lesz. A Versünnep, a találkozó záró rendezvényét pedig május 20-án, szombat 9 órára tervezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában